Ministrul Sănătăţii: „avem un număr crescut de cazuri şi rămâne să le putem gestiona”

0

Nelu Tătaru, declară că „suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoaşă”. Ministrul Sănătăţii precizează că în România, „avem un număr crescut de cazuri şi rămâne să le putem gestiona”.

 

„Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoaşă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona. Aşteptăm trecerea şi aprobarea în Parlament a acestei legi, cu amendamente sau nu, să putem reveni la momentul internării, în gestionarea cazului de către un medic curant, precum şi conduita izolării la domiciliu după externare.”, a mai spus Nelu Tătaru.

Tăriceanu îi acuză pe Orban și Iohannis că au blocat țara

Terapia intensivă, SUPRA-solicitată

„Noi analizăm fiecare localitate, nu doar Bucureştiul,fiecare caz în parte, şi în mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensivă, precum şi cele care aglomerază în acest moment unităţile de primiri urgenţe. Dacă ne uităm, 31 de decese în ultimele 24 de ore, 35 cel mai mare număre se înregistra pe 8 mai. Urmărim, evaluăm, nu avem o suprasolicitare în terapie intensivă chiar dacă avem 237 de cazuri în terapiile intensive”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a adăugat că „rămânem pe aceeaşi creştere accentuată într-un context de transmitere comunitară accentuată”.

Suntem tot în “primul val”

La începutul epidemiei specialiștii au spus că coronavirus va avea un „val 1”, în primăvară şi un „val 2”, în toamnă. OMS la nivel mondial sau Alexandru Rafila și Raed Arafat în susțineau că virusul este sensibil la căldură şi că se va răspândi mai greu vara. Atunci se sfârșeste cu primul val al infecțiilor cu COVID.

Iată că s-au înșelat, infectările sunt mai numeroase ca în primăvara. Prin urmare, sunt voci bine intenționate care suațin că măsurile de restricție trebuie reinstaurate!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele