Mișcarea România Împreună, PNL și USR cer demisia lui Daea pentru “Auschwitz-ul porcilor”

0

Mișcarea România Împreună îi cere ministrului Agriculturii, Petre Daea, să demisioneze de urgență după “declarația incalificabilă prin care a comparat incinerarea porcilor cu Holocaustul”.

“Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgență a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situație arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii”, se arată într-o pozitie a Miscării România Împreună.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, afirmă că, pe lângă demisie, ministrul Agriculturii trebuie să ceară și scuze victimelor Holocaustului, catalogând drept intolerabilă “comparația victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor”.

“Astăzi, la prima oră, ministrul Agriculturii, Petre Daea, trebuie să-și prezinte demisia și să ceară scuze public victimelor Holocaustului de la Auschwitz. În caz contrar, o somăm pe doamna prim-ministru Viorica Dancilă să îl demită urgent.

Comparația victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor este intolerabilă și trebuie sancționată public imediat”, a scris, joi, Dancă pe Facebook.

Și Dan Barna, presedintele USR, cere demisia ministrului Daea pentru “Holocaustul porcilor”. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Barna scrie că “a devenit o umilință natională faptul că suntem conduși de acest Guvern”.

“Lipsa de întelegere a propriilor cuvinte devine o boală gravă, care pune în pericol imaginea României și a fiecărui roman. Comparația făcută de Petre Daea între arderea porcilor bolnavi de pestă africană și Holocaust, o tragedie soldată cu milioane de victime, este șocantă și inacceptabilă.

Prostia nu e o scuză când ești prim-ministru sau ministru în Guvernul României. În alte țări civilizate, după ziua de ieri, prim-ministrul pleca acasă de mână cu ministrul Agriculturii”, notează președintele USR.

Acesta afirmă că “nu mai suportăm umilința de a fi conduși de oameni care nu își înteleg propriile cuvinte”.

“Nu mai suportăm această umilință de a fi conduși de oameni care nu-și înteleg propriile cuvinte, incompetenți care duc țara spre dezastru și rușine.

USR cere demisia lui Petre Daea și din nou, a Vioricăi Dăncilă. O vom cere până vor ieși pe ușa din dos a istoriei ca Guvernul care a dezonorat țara!”, a conchis Barna.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marți seară, la Antena 3, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: “Singura metodă este sacrificarea. Porcii toți se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz, dom’ne”.

Citește și Daea, după gafa cu Auschwitz: ”Am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă fermierii”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele