Monitorul Oficial, în format electronic, gratuit

1

Ludovic Orban a afirmat că orice cetăţean va avea acces la tot ceea ce publică Monitorul Oficial, partea I şi a II-a, după ce a intrat în vigoare legea prin care MO în format electronic este disponibil în mod gratuit, liber şi continuu. „Toate actele normative emise de autorităţi vor putea fi cunoscute de cetăţeni direct”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor, la vizita pe care a făcut-o vineri la această instituţie.

„Este un pas important în conformitate cu dreptul de informare publică al cetăţeanului şi cu transparenţa în funcţionarea autorităţilor şi instituţiilor publice. Practic, orice cetăţean va putea să folosească tot ceea ce publică Monitorul Oficial Partea I, Partea a II-a. Toate actele normative emise de autorităţi vor putea fi cunoscute de cetăţeni direct”, a afirmat Ludovic Orban, după vizita de vineri la Monitorul Oficial.

La rândul său, directorul Monitorului Oficial Liviu Moraru a spus că legile vor putea fi citite direct pe calculator, în format PDF, portabil gratuit pe site.

„Prin Legea 57, care a apărut astăzi, Monitorul Oficial devine gratuit la publicare, copiere, reproducere. Deci toate legile vor putea fi citite pe calculatorul dumneavoastră într-un PDF portabil gratuit de pe site-ul nostru. Mulţumim domnului preşedinte că ne-a sprijinit şi suntem la datorie în apărarea interesului public şi a statului de drept”, a explicat Moraru.

Scade numărul de turiști care ajung în România

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele