Moşteanu: trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii

1

Liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, propune trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii şi susţine începerea acestui demers cu spitalele MApN, SRI, SIE, MAI.

 

În sprijinul propunerii sale, Moşteanu a invocat declaraţia premierul Florin Cîţu conform căreia “fiecare pacient din România are legătură” cu Ministerul Sănătăţii.

“Prim-ministrul a declarat (…) că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deşi foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului. În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună, îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii şi să începem acest demers cu spitalele MApN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenţie mai mare faţă de bolnavi. Nu trebuie să existe români ‘speciali’ în lupta cu boala. Haideţi să facem asta! Şi apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele judeţene ‘confiscate’ de baronii locali”, a scris Moşteanu, pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a susţinut o conferinţă de presă duminică, precizând că este foarte supărat pentru modul în care a fost efectuat transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor.

Vezi și Gabriela Firea, atac la Vlad Voiculescu

“Eu sunt foarte supărat pe ceea ce am văzut la televizor, detaliile tehnice vi le-a explicat şi domnul Arafat, poate să le explice şi domnul ministru al Sănătăţii. Vroiam să vă spun că, aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii (…) În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic – pandemia şi trebuie să punem toate resursele ca să rezolvăm această problemă”, a explicat Cîţu.

1 comentariu

  1. Sper ca ati vazut indignarea pacientilor de la Foisor ca nu pot fi tratati in spitalele de stat si au fost directionati(unii) spre spitalele private. Domnilor de la USR, cetatenii romani sunt f. saraci si nu-si permit tratamente la privat. Prin urmare, spuneti-le celor care va sfatuiesc sa privatizati sistemul public de sanatate ca in Romania nu este de dorit acest lucru. Jos labele de pe sistemul public de sanatate!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele