Moţiunea a căzut, aproape toată lumea e fericită

0

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat, înregistrând 200 voturi ”pentru” şi 7 ”împotrivă”, în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 233 de voturi favorabile.

De asemenea, au fost înregistrate 3 abţineri. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că opoziţia ignoră de fapt votul românilor, pentru că în 2016 românii au votat PSD şi ALDE să guverneze şi a întrebat-o pe Raluca Turcan dacă va face plângeri penale împotiva tuturor celor care nu au votat opoziţia.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a afirmat, în plenul Parlamentului, că opoziţia are un culoar la DNA care face dosare politice, la comandă, care să-i ajute pe liderii opoziţiei şi pe „stăpânul” lor să preia puterea. Liderul USR, Dan Barna, a declarat că românii nu mai vor un guvern girat de penali, iar actualul guvern e creat după chipul şi asemănarea creatorului său. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat că Guvernul condus de Viorica Dăncilă este „Guvernul lui Liviu Dragnea, care l-a servit şi îl serveşte” şi că cel puţin încă doi miniştri „ar trebui să fie alături de Liviu Dragnea”. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plen, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că opoziţia este „alianţa austerităţii” şi a susţinut că PSD a adus mai multă creştere economică decât în perioada 2009-2016. că acuzaţiile din textul acesteia sunt minciuni şi a susţinut că actuala guvernare construieşte, iar opoziţia demolează. Potrivit News.ro, Dăncilă a mai spus că acuzaţiile din textul moţiunii sunt minciuni şi a susţinut că actuala guvernare construieşte, iar opoziţia demolează.

Citește și: Ciuma Roșie și Statul Paralele funcționează: Dorneanu a fost reales Preşedinte al Curţii Constituţionale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele