Motoare turate, drift și tuning în weekend la Romexpo

0
Panorama interior Romexpo
Panorama interior Romexpo

Pe 28 și 29 mai Romexpo se transformă într-un spectacol pentru împătimiții volanului și pasionații de tehnologie auto. Organizatorii spun că vor fi motoare turate, sporturi extreme și ultimele noutăţi din domeniul pieselor auto originale și aftermarket în Pavilionul Central și în Parcarea A. Accesul este gratuit.

 

Platformele din fața Pavilionului Central vor fi rezervate distracției: drift auto, tuning, fete frumoase și momente incendiare la Sexy Car Wash, muzică, demonstrații extreme de forță marca StrongMan, concursuri de băut bere, aventuri pentru simțuri la Dinner in The Sky. Ecrane, lumini și sonorizare pe măsură vor întregi atmosfera. Vizitatorii mai au la dispoziție delicii culinare și food-trucks pentru toate gusturile cu preparate tradiționale, dar și cu experimente gastronomice mai speciale. Nu doar adulții se vor bucura de distracție în aer liber.

Drift
Drift
Drift
Drift

La Drift Games, piloții dau tot ce-au mai bun din ei: curse spectaculoase, întoarceri zgomotoase, cu scrâşnet de roţi şi fum, manevre uimitoare şi demonstraţii uluitoare de precizie, sânge rece şi abilitate în manevrarea mașinii. Rezultatul? Scene ca la Hollywood, cu mașini care trec prin decor, nerecomandate cardiacilor.

Multiplii campioni:

Darko Grujovic (Serbia),

Silvio Gotsev (Bulgaria),

Viktor Atanasov (Bulgaria),

Stefan Mladenov (Bulgaria),

Marius Mitrache și Răzvan Stan (România)

reușesc să-și stăpânească bolizii într-o deplasare „de-a latul”, la viteze ce depășesc 100 de km/h.

Vor fi modele rare, adevărate demonstrații de forță pentru creativitatea și ambiția proprietarilor de-a face dintr-o maşină banală o vedetă pe patru roţi. La eveniment şi-au anunţat prezenţa peste 100 de maşini din toată țara. Cel mai bun interior, cel mai bun exterior, cele mai frumoase jante, cea mai frumoasă maşină… doar publicul are un cuvânt de spus.

Cei mai puternici 6 oameni din România, în frunte cu Vlad Leahu, participant de peste 10 ani la Strongman, campion național și balcanic, vicecampion internațional și Vladimir Comorovschi, cu peste 40 de concursuri la activ, câștigător național și internațional de concursuri, participant la 10 etape Strongman Champions League (cea mai puternică ligă din lume) vor sfida legile fizicii și-și vor demonstra forțele împotriva unor camioane de 15 tone și anvelope ce cântăresc peste 400 kg. Un alt invitat special: pilotul Vlad Cosma, prezent la standul exterior Milwaukee (sâmbătă, 28.05) pentru o sesiune de autografe împreună cu mașina de curse Peugeot 208 R2.

Campion Cupa Dacia 2009, Citroen Racing Trophy și Juniori 2010-2011-2012 și Cupa Suzuki 2015, Cosma a depășit borna de 100 de starturi în etape de raliu naționale și europene, peste 3 sferturi din acestea fiind în rol de pilot. Vlad se va lupta pentru titlul “Două roți motrice” din Campionatul Național de Raliuri.

Vezi și Revista CASOTECA #4! Șoferul de Mini Countryman SE: Eu sunt MINI!

În cupola Pavilionului Central, cu multe concursuri spectaculoase cu premii, provocări distractive contra-cronometru, jocuri de dexteritate, aventuri provocatoare în VR, zone tematice, simulatoare, activări antrenante precum giroscop sau mini-baschet pentru interior.

Pasionaţii de maşini puternice pot admira supercaruri precum Ferrari F8 (standul Pirelli). În cele peste 120 de standuri, vizitatorii au la dispoziție ultimele noutăți din universul pieselor auto originale și aftermarket.

În materie de tehnologie auto, unele în premieră absolută: lansarea noii baterii Heavy Duty EFB de la Rombat, noile modele de anvelope SportContact de la Continental sau rezistentele UltraContact, senzorii universali de monitorizare a presiunii în roți Bosch QUICK FIT sau echipamentul de programare a senzorilor universali de monitorizare a presiunii în roți Bosch TPA 300.

La Tech Corner, din oră în oră, vor avea loc seminarii dedicate industriei: soluții aplicate, soluții de business management pentru ateliere auto, lansări de produse și demonstrații tehnice.

Programul de vizitare este sâmbătă și duminică, 28-29 mai, între orele 10.00 și 18.00, iar accesul este gratuit.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele