Util: cum să depozităm și să folosim motoferestrăul în condinții de siguranță pe timp de iarnă

0
stihl-iarna-motoferestrau-intretinere-siguranta
- Reclama -

Iarna, în general motoferăstrăul ia o pauză de la muncile de prin grădină, deși din când în când mai avem nevoie să mai tăiem câte ceva. Fiind un instrument destul de robust, adesea suntem tentați să trecem cu vederea faptul că este important unde și cum păstrăm în sezonul rece, ca să nu ne trezim că prezintă probleme tehnice atunci când avem nevoie să-l folosim.  Specialiștii STIHL au întocmit o listă cu câteva sfaturi utile în ceea ce privește depozitarea, dar și utilizarea în siguranță, pe timp de iarnă, a motoferăstrăului. Vă invităm să se citiți și să le aplicați!  

Sfaturi pentru depozitarea și întreținerea motoferăstrăului:

  • Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă asigurați că motoferăstrăul este setat pe modul „iarnă” care activează sistemul de preîncălzire a carburatorului. Acest lucru este important pentru prevenirea formării de gheață în carburator, ce poate duce chiar la deteriorarea ulterioară a motorului.
  • Capacul roţii de lanţ trebuie să fie curățat cu și mai multă atenție decât pe timp de vară. Rumegușul și uleiul care se adună de obicei pe el poate îngheța și duce astfel la funcționarea defectuoasă a motoferăstrăului.
  • Frâna de lanț trebuie și ea să fie curățată cu mare atenție, mai ales la motoferăstraiele la care aceasta este plasată în capacul roţii de lanţ.

 

Citește și: Ai un frigider urât? 4 metode ieftine să-i dai o nouă înfăţişare

 

  • Înainte de a realimenta motoferăstrăul, îndepărtați cu grijă zăpada din jurul orificiului rezervorului, astfel încât aceasta să nu ajungă în rezervor.
  • Sistemul anti-vibrație al unui motoferăstrău STIHL trebuie să fie curățat atent de orice urmă de zăpadă sau umezeală, pentru a preveni înghețarea întregului sistem.
  • Foarte important: zăpada, gheața sau apa trebuie îndepărtate din jurul clapetei de accelerație sau a celei
  • Sistemul de răcire trebuie și el curățat de zăpadă, gheață sau umezeală pentru a preveni supraîncălzirea prematură a motorului.

Sfaturi pentru siguranța utilizării motoferăstrăului iarna:

  • În principal, când vreți să utilizați un motoferăstrău STIHL pe timp de iarnă, este necesar să aveți în vedere faptul că pământul poate fi înghețat și alunecos. Aveți nevoie de încălțăminte de iarnă cu o aderență bună. Iarna, lemnul este mai predispus la a se rupe în așchii mărunte, astfel că utilizarea unor echipamente de protecție precum căști, mănuși, ochelari este obligatorie.
  • Lemnul înghețat este mai greu și mai tare decât în mod normal. În aceste condiții, STIHL recomandă să scădeți unghiul de ascuțire al lanțului cu aproximativ 5 grade. Acest lucru crește performanța de tăiere a lemnului înghețat și scade uzura lanțului și a cadrului de ghidare.
  • Și nu în ultimul rând, specialiștii STIHL recomandă îndepărtarea cu foarte mare atenție a gheții sau zăpezii de pe mânerele motoferăstrăului pentru a preveni posibilele situații în care acesta vă poate aluneca din mână.

Pe timp de iarnă, asigurarea unor măsuri tehnice și de protecție suplimentare este importantă pentru buna funcționare a motoferăstraielor și reducerea riscului de accidente.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele