Muncesc şi în zilele libere: duel de la distanță Orban – Firea

0

Un dialog la distanță, fragmentat și puțin absurd, s-a puratat astăzi între Ludovic Orban și Gabriela Firea. Primarul General Gabriela Firea susţine că activitatea primăriei şi a sa au devenit teme de atac în bătălia pentru funcţii din PNL şi acuză opoziţia că blochează proiecte şi că reprezentanţii acesteia îşi şterg trecutul cu buretele.

Anterior, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat proiectul PSD care modifică legea privind alegerea preşedintelui, afirmând că articolul care ar permite campania electorală în şcoli este menit să-i facă pe copii “să stea în cap”. Orban le recomandă social-democraţilor “să nu se atingă de copii”, deoarece în şcoli nu trebuie să se facă politică. Ludovic Orban, a anunţat că în interiorul partidului se discută dacă este necesară modificarea Constituţiei, astfel încât parlamentarii să nu mai poată practica traseismul politic sau este suficient un proiect de lege care să interzică acest lucru.

“De altfel, datorită PNL traseismul politic al aleşilor locali a fost stopat, obiectivul nostru este să stopăm traseismul politic şi la nivel parlamentar. Democraţia reprezentativă presupune existenţa unui contract de reprezentare între cel care este ales şi oamenii care îi încredinţează încrederea şi ei se află sub acest contract sub toată perioada mandatului şi trebuie să îl respecte. Este dezbatere în partid dacă este necesară modificarea Constituţiei sau dacă este suficient un proiect de lege”, a afirmat Orban.

“Având în vedere că, în ultima perioadă, activitatea Primăriei Capitalei, precum şi a mea au devenit subiectul predilect al opoziţiei, în special a PNL-care a ales PMB ca temă de atac în bătălia pe funcţii din interiorul PNL-, în dorinţa de a construi încă de pe acum o campanie politică mincinoasă şi denigratoare, terfelind proiectele şi iniţiativele actualei Administraţii, reamintesc faptul că în ultimii doi ani, în Bucureşti, s-au realizat o serie de demersuri în premieră, menite să îmbunătăţească atât aspectul Capitalei cât şi viaţa bucureştenilor. Fireşte, mai avem multe de făcut, într-un oraş nu se încheie niciodată activitatea, sunt multe erori de îndreptat şi proiecte de lansat, dar îmi dedic întreagă energie rezolvării, rând pe rând, a tuturor rămânerilor în urmă din ultimii 27 de ani. Mai mult, pe lângă faptul că partidele de dreapta au dispus, timp de aproape două decenii, de bugete fabuloase, pe care le-au cheltuit după bunul plac şi cu care ar fi putut să realizeze investiţii semnificative pentru Capitală, au contractat şi împrumuturi de 500 de milioane de euro, pe care acum actuală administraţie are obligaţia să le refinanţeze sau să le achite. E arhicunoscut faptul că, reprezentanţii opoziţiei aleg să facă o politică distructivă, desfiinţând proiecte şi obiective esenţiale pentru bucureşteni, fără scrupule. Pentru ei, interesul bucureştenilor nu contează, tot ce urmăresc este demolarea şi demontarea tuturor iniţiativelor actualei administraţii, indiferent de importantă şi rolul lor în viaţă bucureştenilor. Proiectele şi iniţiativele Primăriei sunt blocate în consiliul general sau denigrate şi interpretate tendenţios în mod public de către opoziţie, care comunică permanent în spaţiul public (pentru a-şi justifica activitatea) informaţii tunchiate menite să calomnieze Primarul General şi activitatea instituţiei pe care o conduce”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Citește și:Elena Udrea se crede, din nou, mai importantă decât este în realitate

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele