Musk va demisiona din funcţia de preşedinte al Tesla

0

Tesla şi Elon Musk vor plăti fiecare o amendă de câte 20 de milioane de dolari, iar miliardarul va demisiona din funcţia de preşedinte, dar va rămâne directorul general, într-un acord cu Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare.

EC îl acuzaze pe Musk că a înşelat investitorii prin tweet-urile din 7 august, în care afirma că analizează retragerea de la bursă a Tesla la un preţ de 420 de dolari pe acţiune şi că are finanţarea necesară pentru o astfel de operaţiune. De fapt, tweet-urile respective nu aveau nicio bază, iar agitaţia creată pe piaţă a afectat investitorii, potrivit SEC, citat de news.ro.Acordul ar putea întări Tesla, afectată de comportamentul din ultima perioadă a lui Musk, care a fumat Marijuana şi a mânuit o sabie într-o emisiune pe Internet şi a criticat un scufundător britanic care participa la o operaţiune de salvare.

Acordul ar trebui să aibă ca efect un control mai mare asupra lui Musk, fără o măsură radicală de înlăturare totală a acestuia, a spus Steven Heim, director la Boston Common Asset Management.
Tesla va trebui să numească un preşedinte independent, doi directori independenşi şi să ţină sub control mesajele de comunicare pe care le va da Musk, potrivit acordului.

Citeşte şi: Carmen Dan: “Șefii Jandarmeriei sunt chemaţi la Parchet şi puşi în faţa acelor protestatari agresivi”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele