Mutare, de la șefia NATO la Banca Norvegiei

0
MAPN, Gabriel Les _ NATO SG Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, a fost numit vineri la conducerea Băncii Norvegiei, a anunţat Ministerul norvegian al Finanţelor, începând de la 1 decembrie, o nominalizare care intervine în toiul unei crize între Occident şi Rusia în centrul căreia se află Ucraina.

 

 

Jens Stoltenberg, în vârstă de 62 de ani, de formaţie economist, a anunţat însă dinainte că va putea prelua această funcţie eventual la 1 octombrie, după ce-şi încheie mandatul la conducerea NATO.

”El va prelua funcţia la momentul ales de Ministerul Finanţelor”, anunţă pe site, fără alte precizări, Guvernul norvegian.

Jens Stoltenberg, un fost premier şi un fost ministru al Finanţelor al Norvegiei, a fost ales în detrimentul lui Ida Wolden Bache, considerată principala sa rivală, în prezent vicepreşedinta Băncii centrale norvegiene.

Procesul desemnării guvernatorului a făcut să curgă multă cerneală în Norvegia, unde comentatori şi lideri politici s-au întrebat despre legăturile viitorului şef al Băncii centrale cu coaliţia aflată la putere, dominată de Partidul Laburist.

Jens Stoltenberg anunţa în decembrie că şi-a depus canddatura, la solicitarea Ministerului Finanţelor.

”Am fost contactat de către Ministerul (norvegian) al Finaţelor în noiembrie, care mă întreba dacă vreau să candidez la acest post. Am făcut-o. Este un post care mă motivează mult”, declara el AFP prin intermediul serviciului său de presă.

Timiş: Fostul manager al Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, va fi comisar general pentru CCE 2023

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele