Muzeele britanice se ”bat” pentru balonul gonflabil gigant ”bebelușul Trump”

0
Balonul dirijabil gigant reprezentând-ul pe Donald Trump în scutec care a survolat Londra în timpul vizitei președintelui american în Marea Britaniei este dorit de mai multe muzee pentru expoziții temporare sau de lungă durată, potrivit The New York Times. Printre instituțiile de cultură care vor să adăpostească balonul se află British Museum, Museum of London, dar și Bishopsgate Institute, care deține o arhivă a istoriei protestelor.

 

British Museum se află în negocieri cu creatorii balonului portocaliu de şase metri, denumit ”Trump Baby”, pentru a-l face să zboare în cadrul unei expoziții despre istoria protestelor care se va deschide în luna septembrie. Museum of London și Bishopsgate Institute oferă o găzduire mai lungă, deși ambele recunosc că expunerea permanentă a lui ”Trump Baby” poate fi dificilă.
“Ar trebui să vedem cum să facem acest lucru”, a spus Stef Dickers, un manager de arhivă la Bishopsgate. “Cu siguranță ai putea să intri și să te uiți la “Trump Baby”, însă s-ar putea să fie nevoie să îți aduci propria pompă”.

 

Și alte muzee din Londra au luat, de asemenea, în considerare ideea de a achiziționa balonul. Tom Wilson, șeful colecției de la Muzeul de Design din Londra, a declarat că balonul a reprezentat “un moment important de protest” și reflectă rolul schimbător al designului în exprimarea politică, dar muzeul pur și simplu nu are spațiu pentru a afișa ceva atât de mare.

​​Zeci de mii de persoane au protestat, pe 13 iulie, la Londra, nemulțumite de vizita președintelui Donald Trump în Marea Britanie.

Citește și Donald Trump: ”De ce să apărăm Muntenegru, o mică țară cu oameni agresivi?”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele