Muzeul Naţional Bran nu se închide. Avem la dispoziţie 9 luni pentru a găsi o nouă casă patrimoniului

0

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, a ajuns la un acord cu reprezentanţii proprietarilor Muzeului Naţional Bran prin care va fi prelungit termenul de relocare a patrimoniului cu încă nouă luni, se arată într-un comunicat al MCIN.

Lucian Romaşcanu a avut o întrevedere, sâmbătă, la Bran, cu reprezentanţii proprietarilor imobilelor ce găzduiesc Muzeul Naţional Bran. În urma acestei întâlniri, s-a ajuns la un acord privind prelungirea până la data de 25 mai 2018 a termenului până la care patrimoniul muzeului să fie relocat.

„Muzeul Naţional Bran nu se închide. Am discutat cu reprezentanţii proprietarilor Ansamblului Vama Medievală, care găzduieşte Muzeul, şi am ajuns la un acord pentru prelungirea termenului până la care patrimoniul acestuia ar trebui mutat. Avem la dispoziţie 9 luni pentru a găsi o nouă casă patrimoniului ce se află în posesia Muzeului Naţional Bran şi contăm în acest efort pe sprijinul autorităţilor locale”, a declarat ministrul Lucian Romaşcanu.

Muzeul Naţional din Bran a fost înfiinţat în 1957 şi până în 1991 a fost adminstrat de autorităţile locale judeţene din Braşov, după care a fost preluat de Ministerul Culturii.

Muzeul Naţional din Bran are trei secţii: Secţia Castel, care funcţionează în Castelul Bran, Secţia Etnografică, un muzeu al satului brănean, şi Vama Medievală.

Secţia Castel a fost închisă în 2009, când Castelul Bran a fost preluat de Dominic de Habsburg, toate piesele din castel deţinute de statul român fiind mutate în Vama Medievală.

Din luna august 2016, clădirea Vămii Medievale a intrat în posesia familiei de Habsburg care are şi castelul. În plus, terenul pe care se află acum Secţia Etnografică a muzeului este retrocedat. Muzeul Naţional Bran are 10.000 de obiecte de patrimoniu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele