Năsui: guvernul Iohannis – Ciolacu vine din nou să crească taxele

1
Claudiu-Nasui
Claudiu-Nasui
- Reclama -

Fostul ministru USR al Economiei Claudiu Năsui a afirmat că impactul creşterii taxelor pe care o „pregătesc” PSD şi PNL este, oficial, de 16,4 miliarde de lei, iar USR va ataca la CCR acest act normativ.

 

„Acum, în anul de graţie 2023, guvernul Iohannis – Ciolacu vine din nou să crească taxele, cu un impact oficial de 16,4 miliarde de lei. Creşterea pe care se pregătesc să o facă acum este mai mare cu 3,1 miliarde de lei decât ultima cea mai mare creştere de taxe din istoria (post revoluţie) a României!!! Asta de la oameni care se jurau la începutul anului că nu cresc taxele”, a declarat Claudiu Năsui.

Fostul ministru al Economiei a amintit că ultima „mare” creştere a taxării a fost operată în perioada guvernării Băsescu – Boc.

Năsui, atac la pseudo-tăierile actualului guvern

- Reclama -

„Atunci, guvernul a crescut masiv numeroase taxe prin OUG, printre care şi cota standard de TVA de la 19% la 24%. Impactul oficial de atunci şi actualizat pentru inflaţie este de 13,3 miliarde de lei. Practic în 2010, guvernul Băsescu – Boc a crescut masiv taxele cu 13,3 miliarde de lei (la valoarea leilor de azi)”, a explicat Claudiu Năsui.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele