Năsui (USR), planul economic al PNL, o salată

0

Deputatul USR Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti, afirmă că planul de relansare anunţat de Guvern este ”o salată plină cu scheme de subvenţii din banii contribuabililor, combinată cu veşnica ciorbă reîncălzită a investiţiilor în prag de alegeri”.

 

”Este chiar trist să te uiţi peste planul de «relansare» propus de PNL. Practic este o salată plină cu scheme de subvenţii din banii contribuabililor, combinată cu veşnica ciorbă reîncălzită a «investiţiilor» în prag de alegeri. Se reiau şi teme vechi precum salvarea de la faliment a unor corporaţii din banii românilor. O idee extrem de proastă pentru România, dar extrem de bună pentru corporaţii care au făcut pierderi şi ar vrea să le verse în contul statului român. Se înfiinţează încă o bancă de stat. Statul român avea 2 bănci acum un an, a mai cumpărat una, iar acum guvernul PNL vrea să mai înfiinţeze încă una. Se reia chiar şi ideea eşuată a domnilor Dragnea şi Vâlcov a unui fond suveran de investiţii. Când îl făcea PSD nu era bun. Dar acum că mâna pe robinetul de bani e de la PNL, fondul devine bun. O să ne spună că nu e la fel. De fapt e fix la fel, exact cu aceleaşi companii pe care voiau şi Dragnea-Vâlcov să le pună la căpuşare”, a scris, miercuri, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Năsui afirmă că toate aceste măsuri vor fi plătite din banii contribuabililor: ”Din ce bani vom face toate astea? Vorbim de zeci de miliarde de lei. Evident din banii noştri. Statul ne ia în fiecare lună jumătate din salariu. România are printre cele mai mari impozitări ale muncii pe salariile mici din toată Europa. Ca să nu mai vorbim despre faptul că apoi ne ia TVA şi accize la tot ce cumpărăm. Tot românii care muncesc în economia reală vor suporta costurile. Iar pe ei nu-i ajută nimeni. Dimpotrivă, statul le va lua bani, va face deficit şi îi va direcţiona către firmele mari. Românii din economia reală vor fi sărăciţi iar cei branşaţi la banii statului vor rămâne pe linia de plutire. Din tot planul PNL singurul lucru bun sunt investiţiile. Dar promisiunea aceasta am tot auzit-o de peste 10 ani. Mai ales în prag de alegeri. Fonduri europene nu accesăm. Suntem codaşii Europei la absorbţia de fonduri absolut gratuite. De ce? Pentru că la noi, guvernul a preferat să folosească programe corupte şi eşuate de tip PNDL (program înfiinţat chiar de Liviu Dragnea). Iar UE nu ne lasă să ne batem joc de banii lor, aşa cum e şi normal. Dacă vrem să facem investiţii în bătaie de joc o facem din banii noştri”, a mai scris Năsui.

 

Citește și: Bulgaria se pregătește de al doilea val de coronavirus COVID-19

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele