Bulgaria se pregătește de al doilea val de coronavirus COVID-19

0

La Sofia a avut loc o întâlnire de urgență a Grupului Național Operativ (GNO), a primului ministru și ministrului sănătății, la cererea lui Boiko Borisov. S-a dezbătut situația privind răspândirea coronavirus în Bulgaria și în întreaga lume și ultimele avertismente ale OMS legate de faptul că pandemia este în creștere, scrie Duma, citată de Rador.

 

Toate acestea se întâmplă în țara vecină, iar PSD, mai ales prin vocea fostei PRM-iste Olguța Vasilescu, comunică faptul că pandemia de coronavirus și infectările cu COVID-19 din România sunt un fel de farsă a Guvernului.

Citește aici ce spune Gabriela Firea, Olguța Vasilescu și PSD: PSD vorbește despre o ”realitate ascunsă” și de manipulare în privința cazurilor de coronavirus COVID-19

Din spusele lui Borisov a devenit clar că statul vrea să pregătească spitalele pentru cel de-al doilea val de COVID-19. S-a discutat de asemenea modul de consolidare a capacității spitalelor cu paturi de terapie intensivă, pentru a fi pregătite în caz de nevoie.

Premierul a ordonat ministrului sănătății să poarte discuții suplimentare cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate și cu Uniunea Medicilor Bulgari cu privire la plata testelor și tratamentul clinic pentru COVID-19, astfel încât spitalele să aibă finanțare suficientă. Trebuie să vă asigurați de haine, măști, ochelari. Totul trebuie să fie suficient și arhisuficient, a fost apelul lui Borisov la spitale.

Nu există niciun expert care să spună că acest flagel al modernității va trece, a rezumat premierul. El și-a reiterat nemulțumirea că UE continuă să nu aibă o politică unitară de combatere a pandemiei. În această situație, în opinia lui Borisov, este deosebit de important să se monitorizeze incidența în grupuri și să se continue controlul asupra măsurilor.

Românii care merg în Estonia vor trebui să stea în izolare timp de două săptămâni

Președintele GNO, generalul Vențislav Mutafciiski, a fost de asemenea de acord că este importantă consolidarea capacității spitalelor.

Inspectorul principal din sănătatea publică, Angel Kunchev, a subliniat că valul virusului crește în Europa și în Balcani, subliniind că eforturile în Bulgaria sunt orientate către măsuri antiepidemice.

Directorul Centrului Național pentru Boli Infecțioase și Parazitare Todor Kantardzhiev a reamintit că capacitatea laboratoarelor a fost extinsă semnificativ comparativ cu începutul epidemiei. Potrivit acestuia, este necesar să se monitorizeze cu atenție primele cazuri de infecție în grupuri mari.

Reprezentanții GNO au fost categorici că răspândirea COVID-19 începe și de la organizarea de sărbători festive și religioase.

140 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Bulgaria, în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 4.525 de teste PCR, indică datele furnizate de portalul naţional de informaţii.

Cele mai multe cazuri au fost depistate în regiunea Smolian – 60 şi în capitala Sofia -21. În Bulgaria au fost înregistrate alte patru decese provocate de COVID-19, dar şi 74 de noi vindecări. Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 4.831.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele