Navalnîi: războiul din Ucraina „distragere a atenției” de la problemele Rusiei

1

Navalnîi a declarat joi că se opune declarației de război a președintelui Vladimir Putin împotriva Ucrainei, numind-o o „distragere a atenției” de la stagnarea economică și problemele socio-politice ale Rusiei.

 

„Sunt împotriva acestui război”, i-a spus Navalnîi judecătorului, potrivit blogului live al audierii pe site-ul de știri independent Mediazona.

„Cred că acest război este conceput pentru a distrage atenția de la problemele Rusiei și va duce doar la o sărăcire și mai mare”, a adăugat el înainte de a fi întrerupt de judecător.

Vezi și UPDATE: Putin anunţă o operaţiune militară specială

Navalnîi este în prezent judecat într-o instanță de închisoare improvizată, pentru acuzații care ar putea prelungi perioada de închisoare cu până la 15 ani.

Principalul consilier al lui Navalnîi, Leonid Volkov, a avertizat că Putin „a tras Rusia într-un abis”.

„Acum, privind retrospectiv, este clar câtă dreptate am avut când am spus și am strigat lumii întregi: „[Putin] este nebun și periculos, opriți-l acum, altfel va fi prea târziu”, a spus Volkov din exil.

Mai multe persoane publice, inclusiv popularul blogger YouTube Yury Dud, au apelat la rețelele de socializare în ultimele zile pentru a-și exprima opoziția față de război.

Imaginile din marile orașe rusești au arătat bannere desfășurate și graffiti în locuri publice cu mesajul „nu războiului”. Autoritățile de la Moscova au întrerupt un mic miting împotriva războiului și au reținut participanți în weekend, iar pichete de o persoană împotriva războiului au avut loc în orașe din întreaga țară.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele