Negocieri eșuate, Cîțu l-a trimis pe Cioloș la plimbare

0
florin citu

Politicienii autohtoni nu se dezmint. Surprizele plăcute nu există.

 

Liderul PNL, premierul Florin Cîţu a anunţat vineri, după şedinţa conducerii liberale, că USR e parte a unei morităţi parlamentare alături de PSD şi AUR.

Conform lui Cîţu, PNL solicită premierului desemnat Dacian Cioloş să facă întâi discuţii cu cele două partide, iar dacă demersurile nu vor reuşi, PNL va negocia cu toate partidele responsabile, exceptând AUR.

Polițele RCA se scumpesc, unele prețuri aproape s-au triplat

Cîţu nu a dorit să spună în ce vor consta aceste discuţii şi cu cine vor fi făcute, precizînd că mai întâi trebuie văzut ce se întâmplă în continuare.
”Noi aşteptăm demersuri reale, adevărate, de a forma un Guvern, din partea lui Dacian Cioloş, care are în spate o majoritate”, a spus preşedintele PNL, el arătând că după aceea pot discuta.

Întrebat cu ce propunere de premier va merge PNL la negocieri, Cîţu a spus: ”PNL are o singură variantă de a forma o majoritate, în jurul Partidului Naţional Liberal”.

Despre desemnarea altui premier, în locul lui, Cîţu a afirmat că nu se discută aşa ceva.

”PNL are deja decizii luate în BEX, mai multe în acest sens”, a spus el.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat că nu va negocia nici cu PSD, nici cu AUR pentru a forma un guvern, dar a subliniat că pentru el este clar că un guvern USR va fi unul „fragil”. Cioloş a precizat că mulţi parlamentari ar putea vota guvernul său, deoarece îşi doresc să treacă liniştiţi peste iarnă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele