Nelu Tătaru: Din august am putea avea o viaţă aproape normală

Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ar putea fi deschise şi plajele

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi seara. că la sfârşitul acestei săptămâni se va face o evaluare a primei perioade de relaxare. „Ştim destul de sigur că vom redeschide terasele”, a spus Tătaru, care a precizat că dacă panta se va menţine, românii vor avea o viaţă normală în august.

 

Potrivit ministrului Sănătăţii, din 1 iunie ar putea intra în vigoare mai multe noi măsuri de relaxare.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată, ştim destul de sigur că vom redeschide terasele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea se va face la sfârşitul acestei săptămâni”, a spus Nelu Tătaru, la B1TV.

Ministrul a precizat că în cazul teraselor vor fi menţinute măsurile de distanţare socială.

GCS: măsuri de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 în unităţile de învăţământ

„Păstrăm aceeaşi distanţare socială. Avem acea distanţă de un metru şi jumătate care trebuie să existe şi precauţiile care vizează suprafeţele sau locurile comune, cum sunt toaletele. Urmărim modul de propagare a unei infecţii. (…) De aceea, recomandările noastre vor fi şi, ca măsuri de precauţie, acele programări şi la terase, dar şi la viitoarele deschideri ale restaurantelor. Vor fi cu programare, nu vor fi locuri de aşteptare, aglomerări”, a mai spus Nelu Tătaru.

Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ar putea fi deschise şi plajele.

„Noi vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca pentru sfârşitul lunii iulie, august să avem o viaţă cvasinormală”, a declarat Nelu Tătaru.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele