Nepoata premierului grec l-a ajutat pe fugarul Beny Steinmetz să nu fie extrădat în România

0
- Reclama -

Alexia Bakoyannis, nepoata premierului grec, este acuzată că „l-a ajutat pe Steinmetz, în calitate de consilier de comunicare” în problema extrădării sale din Cipru în România, dar și în negocierile pentru achiziționarea unei rafinării italiene, arată o anchetă Financial Times citată de Rador și G4Media.

 

Potrivit surselor citate, presa din Cipru i-a dedicat în mod constant articole elogioase miliardarului israelian Beny Steinmetz, condamnat în România pentru corupție și reținut în Cipru în baza unui mandat european de arestare emis de România.

Steinmetz era vizat de o cerere de extrădare, pe care justiția din Cipru a respins-o.

În 2021, într-o situație similară, după articole la fel de elogioase, justiția din Grecia a refuzat să îl extrădeze.

Vezi și Beny Steinmetz a ieșit din arest în Cipru

În urma sancțiunilor UE asupra Rusiei din cauza invadării Ucrainei, guvernului italian i s-a cerut să decidă cine va prelua cea mai mare rafinărie a țării, situată în Sicilia și operată de compania rusă Lukoil. Guvernul italian a ales compania GOI Energy, cu sediul în Cipru, care se pare că are legături cu miliardarul franco-israelian Benny Steinmetz, care a fost condamnat pentru corupție în Elveția și România.

- Reclama -

În ciuda condamnării definitive la închisoare din România, Steinmetz a fost protejat de justiția din Grecia și Cipru, instanțele din cele două țări refuzând să îl extrădeze.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele