Nepotism fără rușine la Guvernul Ciucă: fiica partenerei lui Marcel Vela numită șefă la Ariile Naturale Protejate

1
andra sabrina plesa
Andra Sabrina Plesa, foto FB

Deși nepotismul este complet neproductiv iar aparatul de stat este complet parazitat de rudele politicienilor PSD și PNL, angajările ”pe pile” continuă. Conform G4media Premierul Nicolae Ciucă i-a dat luni unei domnișoare pe nume Andra-Sabrina Pleșa atribuțiile de președinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Pleșa este acum vicepreședinte al instituției. Ea este fiica partenerei lui Marcel Vela, influent în PNL și fost ministru de Interne.

Mama Andrei Pleșa, Gabriela Nicoleta Pleșa, are acțiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată.

Vezi și Copii de politician, viță în belșug: Tăriceanu, Boc, Oprea, Năstase

Andra-Sabrina fusese numită în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate de ex-premierul Florin Cîțu pe 9 aprilie 2021.

Andra Pleșa este fiica Gabrielei Nicoleta Pleșa, partenera de viață a senatorului PNL Marcel Vela, fost ministru de Interne în guvernul Orban și șeful liberalilor din Caraș Severin. De altfel, Vela a susținut-o puternic pe Andra Pleșa drept candidat PNL la primăria Caransebeș în 2020, trecându-se chiar primul pe lista candidaților PNL la consiliul local, dar ea a pierdut alegerile în fața unui candidat independent.

Domnișoara Pleșa este solidară cu Ucraina, după cum arată pe pagina sa de facebook:

Potrivit CV-ului său, ea a terminat Facultatea de Drept la Universitatea Tibiscus Timișoara. A lucrat timp de zece ani în funcția de consultant juridic la firma Timiș SA, apoi un an director comercial la aceeași firmă. În 2020, odată cu venirea PNL la putere, a început să lucreze la stat. Mai întâi ca director de cabinet la un subsecretar de stat din Ministerul Dezvoltării, apoi director de cabinet la un secretar de stat dina celași minister.

Mama noului demnitar, Gabriela Nicoleta Pleșa, este acționar cu 3% în compania ALSET ENERGY MANAGEMENT SRL, care la rândul ei deține 93% din părțile sociale ale firmei ALSET ENERGY SRL, potrivit portalului Confidas.

Firma ALSET ENERGY SRL vrea să construiască patru microhidrocentrale în aria naturală protejată Natura 2000 Muntii Țarcu, inițiativa fiind stopată temporar în instanță de o coaliție a unor ONG-uri de mediu.

Astfel, Federaţia Coaliţia Natura 2000 a câştigat în 2015 un proces împotriva Ministerului Mediului cu privire la anularea Acordurilor de Mediu pentru proiectele de microhidrocentrale pe Râurile Şucu-Olteana şi Bistra Mărului ale firmei ALSET ENERGY SRL, potrivit Radio Reșița.

ALSET ENERGY SRL a intentat însă un nou proces pentru autorizarea microhidrocentralelor, potrivit NewsMaker. Pentru eventuala avizare a unor astfel de proiecte, e nevoie de un aviz al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, potrivit Legii 95/2016. Adică tocmai instituția în conducerea căreia a fost numită Andra Pleșa.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele