Netflix suspendă serviciul în Rusia în semn de protest

2

Platforma de streaming video a decis să-și suspende serviciile în Rusia, în semn de protest față de invazia Ucrainei. Lista companiilor occidentale care rup drastic legăturile cu țara lui Putin continuă să crească.

 

Netflix și-a suspendat serviciul în Rusia, o decizie care a fost luată în semn de protest față de invazia Ucrainei. Platforma de streaming video anunțase deja în ultimele zile că va suspenda orice proiecte viitoare, precum și orice fel de achiziții viitoare, pe teritoriul Rusiei.

Este un nume nou care se alătură listei deja foarte lungi de companii occidentale care rup legăturile cu țara lui Putin, dând un semnal clar și explicit asupra modului în care gândesc ei despre invazia rusă.

Suspendarea serviciilor Netflix a fost decisă, în timp ce rețeaua de socializare video TikTok a ales, de asemenea, să suspende streamingul și descărcarea de conținut nou în Rusia.

DECLARAȚIA NETFLIX

„Având în vedere circumstanțele de pe teren, am decis să ne suspendăm serviciul în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix.

După cum subliniază revista americană Variety , Netflix avea în lucru patru originale rusești, inclusiv un serial thriller polițist regizat de Dasha Zhuk, care filma. Toate aceste proiecte de platforme de streaming video fuseseră deja puse în standby. În plus, Netflix a refuzat recent să difuzeze douăzeci de canale rusești de propagandă, pe care ar fi trebuit să le găzduiască în conformitate cu legislația rusă.

REACȚIILE ECONOMICE CU CARE SE CONFRUNTĂ RUSIA

Țara se află în centrul sancțiunilor din întreaga lume, mai mult decât atât multe companii, mărci și organizații au părăsit teritoriul Rusiei, retrăgându-și comerțul și investițiile.

Microsoft, Apple și Dell au anunțat că au suspendat vânzările în țară, Ikea și-a închis magazinele.

După Visa, Mastercard și Paypal, American Express a blocat și operațiunile cu carduri în Rusia din cauza „atacului nejustificat asupra Ucrainei”. În aceste ore, Danone s-a alăturat  numeroaselor mărci care au suspendat orice investiție în Rusia.

În ceea ce privește divertismentul, toate marile studiouri au luat atitudine, declarând că fie s-au oprit deja, fie că vor înceta în curând să-și distribuie filmele, programele și serialele TV în Rusia.

CAZUL TIKTOK

TikTok și-a explicat abandonul în Rusia după cum urmează: „În lumina noii legi rusești, nu avem de ales decât să suspendăm streamingul live și conținutul nou pe serviciul nostru video în timp ce examinăm implicațiile de securitate ale acestei legi. Serviciul nostru de mesagerie în aplicație nu va fi afectat”.
Amintiți-vă că TikTok, cu peste 1 miliard de utilizatori în întreaga lume, este o rețea socială chineză.

tradus: C.L

citește și Beneficiile științifice ale meditaţiei

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele