Nicolicea i-a tăiat microfonul liderului USR care îl acuza pe Dragnea că și-a concediat procurorul din dosarul Tel Drum prin OUG privind justiția

0

Ordonanța de urgență privind legile justiției a declanșat o dispută în plenul Camere Deputaților, vicepreședintele PSD Eugen Nicolicea cerând să i se taie microfonul liderului USR Dan Barna după ce acesta l-a acuzat pe Liviu Dragnea că a impus actul normativ pentru a-și concedia procurorul din dosarul Tel Drum. Barna i-a mai cerut liderului PSD, aflat în banca grupului social-democraților, abrogarea OUG 92/2018, moment care l-a înfuriat pe Nicolicea.

Președintele USR a luat cuvântul, miercuri, la tribuna Camerei Deputaților, și i s-a adresat președintelui PSD, Liviu Dragnea, aflat în fața sa în primul rând al băncilor destinate social-democraților.

„O chestiune de natură personală. O chestiune, de fapt, de colegialitate, dl Dragnea, de solidaritate, până la urmă. Presa spune că prin această ordonanță dvs. v-ați fi concediat, de fapt, procurorul din dosarul Tel Drum și eu nu cred că e așa și din solidaritate cu dumneavoastră vă solicit să cereți Guvernului să abroge această ordonanță”, i s-a adresat Barna lui Dragnea, potrivit Mediafax.

Liderul PSD nu i-a răspuns lui Barna, dar momentul a provocat rumoare în sală.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a cerut staff-ului să îi oprească microfonul lui Barna, lucru care s-a și întâmplat.

„Vă rog să îi tăiați microfonul. Nu vă încadrați în ceea ce înseamnă dreptul la replică. Acesta a fost o șmecherie de care ar trebui să vă fie rușine. Am să propun sancționarea dumneavoastră”, i-a spus Nicolicea lui Barna.

Președintele de ședință a adăugat că incidentul se va „consemna” în fișa de deputat a liderului USR.

„Iar atragerea atenției, pe care v-am făcut-o, se va consemna în fișa dumneavoastră de deputat, așa cum scrie la Regulament”, a conchis Nicolicea.

Citește și Dragnea:Din cauza faptului că cetățenii din România simt că instiutuțiile europene nu lucreaza pentru ei, încrederea lor în UE scade

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele