Nicușor Dan are la dispoziție peste 500 de milioane de euro pentru sistemul de termoficare al Capitalei

0

Nicușor Dan a anunțat etapele de modernizare a rețelei de termoficare din București. În prima fază vor fi reparați mai bine de 60 de km de conducte. Acțiunea de amploare va fi demarată după ce de ani buni nu s-a făcut mai nimic la sistemul de termoficare din Capitală. Consecințele le simt toți bucureștenii legați la sistemul centralizat de apă cladă.

 

Avariile s-au ținut lanț în 2020, iar sistemul este în pragul colapsului de mai mulți ani. Luna trecută, primarul general a vorbit despre reparațiile la 60 de kilometri de rețea ce urmează să fie demarate anul acesta. Acum știm că are la dispoziție pentru această acțiune mai bine de 500 de milioane de euro.

Nicușor Dan a susținut marți o conferință de presă, iar locul ales a fost cartierul Ferentari.

Nicușor Dan: Centralele Progresul și Grozăvești, dacă acest tronson este bun, este posibil ca prin intermediul lui, în momente de avarii, să aduci agentul termic de la una dintre centrale în cartiere. În momentul ăsta, asta nu e posibil.

Vezi și Primăria va reabilita 210 kilometri din cei 954 ai reţelei de termoficare din Bucureşti

Sunt câteva zone esențiale pentru ceea ce vrem să facem începând de anul viitor, pentru care avem finanțare europeană de 300 de milioane de euro.

Pentru că nu poți să oprești serviciul de termoficare, trebuie să respecți un calendar.

Pe lângă banii europeni avem promisiunea Guvernului pentru încă 200 de milioane de euro, bani din PNRR, și ne-a mai dat 320 de milioane de lei la sfârșitul lui decembrie.

Avem intenția de a prelua ELCEN, de a fuziona aceste două companii (cu Termoenergetica – n.red.) și astfel să avem un unic responsabil pentru tot ce înseamnă sistem de termoficare – producție și distribuție.

Vrem ca 5 tronsoane să fie gata anul acesta, pentru ca să putem să începem din primăvara anului viitor tronsoanele pentru care vor fi folosiți bani europeni.

După cum vedeți, aici pe șantier s-au montat niște conducte mai subțiri, care sunt provizorii, iar serviciul de livrare a apei calde și căldurii este menținut în continuare.

Respira aer curat în casă cu un purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele