Nicușor Dan are în plan un tren metropolitan

0
- Reclama -

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că ar dori să dea în folosinţă, în 2023, o nouă linie de tren metropolitan şi anume Gara de Nord – Pipera – Gara Obor.

 

„Există o linie care circulă azi, e vorba de Gara de Nord – Otopeni, putem să spunem că este primul tren metropolitan. Vrem să facem acelaşi lucru, asta este linia de Ploieşti care este modernizată, vrem să facem acelaşi lucru până la Periş, care este limita administrativă a judeţului Ilfov, până unde avem competenţă, în sensul că o să fie trenul la 30 de minute. (…) S-a dat recent o ordonanţă de urgenţă pentru protocoalele pe care autorităţile locale pot să le facă cu Ministerul Transporturilor pentru astfel de trenuri metropolitane. Aşteptăm de la Guvern o hotărâre care probabil o să iasă până la sfârşitul lunii august cu normele metodologice pentru acest protocol. Există zone din Bucureşti în care liniile sunt modernizate. Lipsesc nişte peroane, inclusiv în zona Pipera şi modernizarea acestor staţii intermediare care există, dar nu sunt corespunzătoare. Ele ar putea funcţiona şi azi. Şi mai lipseşte acest parteneriat”, a declarat Nicuşor Dan, marţi la Digi 24.

Parcul Izvor rămâne al oamenilor. Nicușor Dan trebuie să-l întrețină și să-l modernizeze

Edilul a mai anunţat că a fost făcut un studiu de fezabilitate care „descrie tot ce se întâmplă aici, trebuie să facem un studiu de fezabilitate care ar putea dura trei-patru luni, după aceea imediat construirea peroanelor, care ar mai putea dura trei-patru luni”.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele