Nicuşor Dan: Bucureştiul a fost subfinanţat

0

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că gradul de îndatorare al unei localităţi ar trebui să fie proporţional cu veniturile acesteia şi cu numărul de locuitori, arătând că, potrivit legii, Bucureştiul se poate împrumuta cu aceeaşi sumă maximă ca o comună. „Ani de zile, Bucureştiul a fost subfinanţat pentru ceea ce înseamnă dezvoltare”, adaugă Dan.

 

„Ani de zile, Bucureştiul a fost subfinanţat pentru ceea ce înseamnă dezvoltare. Când spun ani de zile, înseamnă 30 de ani de zile. Acest lucru s-a întâmplat din cauză că există o aşa-numită lege a plafoanelor, care spune câţi bani au voie să se împrumute localităţile, şi legea asta de ani de zile spune că localităţile au voie să se împrumute cu maxim 100 de milioane de lei pe an, 100 de milioane de lei fie că eşti Bucureşti, fie că eşti Cernavodă, fie că eşti comuna Viştea din judeţul Braşov sau Sibiu. Şi din cauza asta noi, ca oraş, Bucureştiul, suntem la un grad de îndatorare de sub 9%, în condiţiile în care marile capitale occidentale sunt la 70%-80%”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri seară, la B1 Tv.

El a arătat că gradul de îndatorare ar trebui să fie proporţional cu veniturile unei localităţi şi cu numărul de locuitori.

„Ar trebui ca legea să permită ca gradul de îndatorare al lor să fie proporţional cu veniturile, cu numărul de locuitori, astfel încât noi, Bucureştiul, să recuperăm acest decalaj de dezvoltare pe care l-am acumulat în timp pentru că n-am avut voie să ne îndatorăm”, a explicat primarul general al Capitalei.

Pastorala de Crăciun a Patriarhului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele