Nicușor Dan cere președintei Curții de Apel consiliere juridică în problema PUZ-urilor

1

Nicușor Dan cere președintei Curții de Apel consiliere juridică în chestiunea suspendării PUZ-urilor din București. Totuși, nu este rostul instanțelor de judecată să ofere consiliere juridică în nici un fel de cauze. Primarul Capitalei pune astfel la treabă judecătorii Curții de Apel care ar putea ajunge să judece astfel de cauze. 

 

Publicația este cunoscută pentru legăturile sale cu PSD. QMagazine a publicat în trecut un articol elogiator la adresa fostului premier PSD Viorica Dăncilă.

Vezi și Odă cu accente grotești închinată premierului Dăncilă: Pozată după modelul Claire Underwood din House Of Cards și prezentată premierul-echilibru

Prin documentul transmis către instanța de judecată, în data de 16 martie, Nicușor Dan cere ajutor instituțional unei instanțe care judecă în mod definitiv procese de contencios administrativ în care una dintre părți este Primăria Capitalei.

„Vă solicit ajutorul instituțional în chestiunea suspendării Planurilor Urbanistice Zonale de sector (numite în continuare PUZ-uri de sector) care reglementau urbanistic mare parte din teritoriul Municipiului București”, se arată în documentul transmis către Luminița Criștiu-Ninu, președinta Curții de Apel București și Georgian Davidoiu, președintele Secției a VIII-a contencios administrativ și fiscal.

Nicușor Dan solicită unele opinii ale instituției referitoare la aspecte care privesc suspendarea PUZ-urilor din București.

Vezi și Nicușor Dan explică decizia de a suspenda PUZ-urile din cinci sectoare ale Capitalei

„Poate Consiliul General al Municipiului București să suspende pe o perioadă determinată un PUZ (act administrativ cu caracter normativ) pe care l-a emis și să dispună ca, pe perioada suspendǎrii, autorizațiile de construire/desființare (acte administrative cu caracter individual) emise să respecte documentația de urbanism anterioară, chiar dacă beneficiarii au obținut deja un certificat de urbanism în baza PUZ suspendat?” este una din întrebările adresate de Nicușor Dan.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele