Odă cu accente grotești închinată premierului Dăncilă: Pozată după modelul Claire Underwood din House Of Cards și prezentată premierul-echilibru

0
- Reclama -

Odă de un ridicol greu de egalat în Q Magazine închinată premierului Vioria Dăncilă. În revista condusă de Floriana Jucan, Dăncilă apare pe copertă sub titlul Rezist, într-un din poze este înfățișată într-o scenă copy paste din House of Cards, imitând-o pe Claire Underwood, iar textul ar face să roșească până și pe cei mai mari propagandiști de dinainte de 89.

Până și proverbialele gafe ale premierului sunt minimalizate și comparate cu erori similare făcute de foști secretari generali NATO, deci se întâmplă și la case mai mari. Abundența de epitete descriu un personaj greu de identificat în realitate. Risipa de detergent turnată în text amintește tuturor că Dăncilă are o gravă problemă de imagine.

Fragment din articolul publicat în QMagazine, dedicat premierului Viorica Dăncilă.

”UN PREMIER SĂNĂTOS ÎNTR-O SOCIETATE BOLNAVĂ

Dacă se poate reproșa ceva Vioricăi Dăncilă este că încă acceptă să nu fie cu totul ea însăși.

- Reclama -

Că încă mai ține ședințe de Guvern deschise presei, că mai iese la tablă să explice ce și cum face Guvernul, că mai ține conferințe de presă în locul purtătorilor de cuvânt specializați.

Cu alte cuvinte, că acceptă regulile „statului spectacol”, care face deliciul huliganilor de la galerie.

Când ea este premierul-modestie, iar nu premierul-narcisism, premierul-om de rând, iar nu premierul-erou, premierul-echilibru, iar nu premierul-isterie, premierul-feminitate, iar nu premierul-mârlănie.

Viorica Dăncilă nu este un politician de divertisment. Îi este străin histrionismul care face rating pe la televiziuni. Nu este interesată de imagine.

Și peste toate acestea, culmea culmilor, nu ține să fie prim-ministru cu orice preț. Adică nu este exact așa cum sunt politicienii pe care îi disprețuim. Aceia care omagiază vulgul în public și îl insultă în privat.

Viorica Dăncilă nici nu omagiază, nici nu insultă; doar lucrează.

Doamna Dăncilă vrea să lucreze, iar nu să gesticuleze; este activă, iar nu agitată. Ea face parte dintre acei guvernanți care preferă să lase faptele a vorbi pentru ea.

Este convinsă că pensionarii știu că le-au crescut pensiile, bugetarii că le-au crescut salariile, șomerii că și-au găsit loc de muncă, întreprinzătorii că le-au scăzut impozitele, fermierii că li s-au plătit la timp ajutoarele sau că statul le-a pus la dispoziție gratuit irigațiile, consumatorii că nu a debordat inflația, fără ca primul ministru să le comunice la televizor sau la conferințe de presă cât de bine o duc.

Ea simte că „vizitele de lucru” ale premierului în perioade de criză sau în locuri lovite de calamități nu îi ajută pe sinistrați cu nimic, ci numai încurcă intervențiile salvatoare ale specialiștilor.

Ea se comportă cu bunul simț al șefului convins că el nu este cel mai deștept dintre subalterni.

Sub guvernarea Dăncilă, chiar și în condițiile în care primul ministru este obligat să funcționeze cu o echipă impusă de prioritățile luptei pentru putere din și dintre partidele de guvernământ, România a înregistrat o creștere economică trimestrială dintre cele mai mari din UE, potrivit Eurostat.

A depășit Franța la producția de porumb (fapt confirmat cu amărăciune de presa franceză) și Ungaria la nivelul investițiilor (cum informează băncile elvețiene).

Aceste rezultate sunt poate mai puțin consecința excelenței miniștrilor, cât a calmului cu care premierul a lăsat administrația și societatea civilă să funcționeze, refuzând managementul prin isterie și combătându-l pe cel prin criză.

Da, Viorica Dăncilă nu este tribunul care emoționează, ci ministrul care gestionează. Dar nu cumva tocmai asta cer exact cei care o critică?! Nu tocmai teatralitatea, ipocrizia și grandilocvența ne-au nemulțumit la alți demnitari care au precedat-o?!”

Citește integral panegiricul închinat Vioricăi Dăncilă aici

G4Media.ro a dezvăluit la începutul lunii septembrie că firma care editează revista Q Magazine, condusă de Floriana Jucan, a primit prin încredințare directă de la Consiliul Județean Neamț, condus de PSD-istul Ionel Arsene, un contract de 112.000 lei pentru crearea brandului turistic al județului Neamț.

Conform unui anunț postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și citat de publicația Știri-Neamț.ro, firma care a câștigat contractul în valoare de 112.000 lei fără TVA, este SC Babilon Press SRL, cea care editează Q Magazine. Anunțul a fost postat pe data de 31 august 2018, iar câteva zile mai târziu (pe 5 septembrie) contractul a fost atribuit firmei respective, scrie Știri-Neamț.ro.

În decembrie anul trecut, aceeași firmă primise de la Primăria Sectorului 5, condusă de PSD-istul Daniel Florea, un contract de 47.000 lei pentru editarea a o sută de albume „Români de Centenar”. La firma Babilon Press sunt acționari Floriana Jucan (90%) și Petra Obretin (10%), potrivit datelor de la Registrul Comerțului, potrivit HotNews.ro.

Ionel Arsene este unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, el sprijinindu-l pe liderul PSD în toate bătăliile publice din ultimii ani.

Q Magazine s-a remarcat în ultima perioadă prin articole care au preluat și sprijinit narativul PSD – ALDE: demonizarea luptei anti-corupției și atacurile la justiție. Ultimele episoade recente: un atac la Gabriela Firea însoțit de o odă la adresa lui Liviu Dragnea, plus o scrisoare în care un fost diplomat american critică lupta anti-corupție, pe modelul scrisorii lui Rudy Giuliani.

Citește și Avocatul care reprezintă Mișcarea România Împreună: “Se încearcă tergiversarea înfiinţării acestei formaţiuni politice prin toate mijloacele”

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele