Nicușor Dan anunță că Gabriela Firea și consilierii PSD au lăsat datorii curente de 3 miliarde lei

0

Noul primar al Capitalei a anunțat cifrele de iad pentru București, situație ascunsă de Gabriela Firea și consilierii PSD: datorii curente de 3 miliarde. Nicușor Dan a înștiințat bucureștenii că după o primă evaluare de la preluarea mandatului său se impun o serie de măsuri care să asigure funcționalitatea instituției.

 

„Am făcut o evaluare la Direcția Juridică, precum și o analiză a situației fianciare, inclusiv în cazul instituțiilor subordonate. Am avut și o discuție aplicată cu toate persoanele implicate în problema epidemiei de Coronavirus. Mâine, ne vom concentra pe sistemul de termoficare, am invitat la discuții și personalul Companiei de Termoficare.

De asemenea, vom analiza și situația resurselor umane. Va urma o discuție în privința companiilor municiple, a situației lor financiare și manageriale”, a transmis Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

Grindeanu îi cântă în strună Gabrielei Firea cu anularea alegerilor din București

Principalele probleme semnalate de noul primar al Capitalei:

Primăria are pe rol un număr de 6000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcționează la nivelul instituțional, de vreme ce oameni/organizații/firme sunt nevoite să se îndrepte în instanță împotriva municipalității. Vom efectua o repartizare pe tipuri de litigii să vedem care sunt principalele probleme.

Mi s-a confirmat că există uriașe întârzierii pe linia de retrocedări.

Situația financiară este cea de care am vorbit și în campania electorală. Primăria și instituțiile din subordine au datorii curente de 3 miliarde de lei.

Estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei, venituri și cheltuieli, fără să ne raportăm la datoriile companiilor municipiale. Am explicat în ultimii doi ani că nu se poate, după ce ani de zile ai avut încasări de 4 miliarde de lei, să zici că poți să încasezi 7 miliarde de lei. Oricum ai face, tot 4 miliarde sunt încasările. Să faci altceva înseamnă să te duci în situație de risc, de incapacitate de plată.

Există popriri pe conturile Primăriei de 70 de milioane de lei.

Mă voi asigura că toți responsabilii pentru epidemia de Covid-19 vor colabora între ei. Ca primă observație, până în prezent multe dintre aceste instituții nu au colaborat între ele.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele