Nicușor Dan: parcare tip park & ride pentru viitoarea stație de metrou de lângă Șoseaua de Centură

0

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a arătat că semnarea contractului de finanţare dintre Ministerul Transporturilor şi Metrorex, pentru extinderea magistralei M2 spre Șoseaua de Centură, va facilita și construcția unei parcări de tip park & ride, în apropierea viitoarei staţii de metrou.

 

„Salut semnarea contractului de finanţare dintre Ministerul Transporturilor şi Metrorex pentru extinderea magistralei M2 de metrou spre Şoseaua de centură din partea de sud a oraşului. (…) Se pot face mari proiecte de infrastructură în Capitală cu fonduri europene, iar toate entităţile publice trebuie să se străduiască mult mai serios să atragă banii europeni”, a scris edilul general, marţi, pe Facebook.

El a menţionat că acest proiect va stimula, în timp, utilizarea transportului public drept alternativă la maşina personală de către cei care locuiesc în comunele din sudul Capitalei.

„În apropiere de viitoarea staţie de metrou vom construi o parcare de tip park & ride şi tot acolo va fi una dintre staţiile viitorului metrou de suprafaţă. Astfel, cine va veni din sudul Capitalei îşi va putea lăsa maşina la marginea oraşului şi va putea merge cu metroul la Piaţa Unirii, la Universitate ori la Piaţa Victoriei sau va putea folosi metroul de suprafaţă pentru a ajunge la AFI Cotroceni, Gara de Nord sau Pipera”, a precizat Nicuşor Dan.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a semnat marţi contractul de finanţare privind „Edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură”, în valoare totală de aproape 215 milioane de lei, din care 180 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea gradului de accesibilitate la reţeaua de transport cu metroul în zona de sud a municipiului Bucureşti, prin extinderea magistralei M2 cu o staţie supraterană, în apropierea şoselei de centură.

Prin acest proiect, ce are ca termen de implementare 55 de luni, se doreşte extinderea reţelei actuale de metrou prin construirea unei noi staţii supraterane la standarde europene şi îmbunătăţirea infrastructurii existente prin prelungirea liniei existente cu 1,6 km de cale de rulare, conducând astfel la creşterea ponderii de călători transportaţi cu metroul şi, totodată, reducerea timpului petrecut în trafic pentru tranzitarea oraşului ca urmare a implementării proiectului. Procedurile de derulare şi urmărire a contractului se execută de Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistenţa tehnică, relatează Agerpres.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele