Nicușor Dan promite că iarna viitoare va fi mai cald… după ce cumpără ELCEN

2

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că Primăria ar putea cumpăra activele ELCEN în luna mai, în cel mai optimist scenariu, iar datoria istorică a fostului RADET poate fi negociată.

 

El anunţă că în primăvară încep marile lucrări de reparaţii la conducte şi promite că “iarna viitoare va fi mai bine” în ceea ce priveşte termoficarea, pentru că va fi amenajată o centrală mobilă pe linia de est a oraşului.

Nicuşor Dan a declarat, la RFI, că “problema apei calde şi a căldurii vine dintr-o inactivitate şi o subfinanţare cronică, derulată timp de 30 de ani”

“Tot ce putem face în această iarnă este să avem cele mai rapid posibile intervenţii de urgenţă, ceea ce reuşim să facem, şi de asemenea să comunicăm, avem un call-center la care în sfârşit se răspunde şi le spunem oamenilor cât durează. Acum, tot ce putem să facem şi am făcut deja este să asigurăm finanţarea pentru iernile următoare, adică pentru reparaţiile care să facă astfel încât să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat iarna asta. Avem deja finanţări de 300 de milioane de euro fonduri europene, 200 de milioane de euro PNRR, 320 de milioane de lei primiţi de la Guvern. Din primăvara asta începem marile lucrări de reparaţii ale conductelor”, a explicat primarul general.

Dan a adăugat că, “acum că s-a încălzit, o să avem avarii, în sensul că o să avem intervenţii la locuri care au putut fi amânate o săptămână, când au fost zilele foarte geroase, dar care nu mai pot fi amânate până în primăvară şi atunci o să avem intervenţii punctuale, care o să lase fără apă caldă şi căldură un număr de blocuri”.

Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă va fi oprit controlat

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele