Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă va fi oprit controlat

1
- Reclama -

Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat joi că reactorul 1 va fi oprit controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru realizarea unor lucrări de remediere, ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al unităţii, urmând ca manevrele de reducere a puterii să înceapă pe 23 ianuarie, ora 0:01.

 

Reactorul 1 urma iniţial să fie oprit în urmă cu o săptămână, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, însă compania a decis să amâne operaţiunea pentru o dată ulterioară, pentru a asigura producţia de energie electrică necesară Sistemului Energetic Naţional în perioada cu temperaturi scăzute.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

”Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă (22 spre 23 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de remediere ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unităţii 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 23 ianaurie 2021, ora 0:01”, a informat compania.

- Reclama -

Compana aminteşte totodată că oprirea controlată a reactorului 1, anunţată iniţial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, a fost amânată în data de 15 ianuarie pentru a asigura producţia de energie electrică necesară Sistemului Energetic Naţional pe fondul înregistrării unor temperaturi deosebit de scăzute.

”Atât amânarea opririi controlate cât şi oprirea controlată nu impactează securitatea nucleară, personalul sau populaţia, lucrările de remediere realizându-se cu respectarea procedurilor specifice”, precizează reprezentanţii companiei.

Lucian Anghel, numit administrator neexecutiv provizoriu al TeraPlast

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele