Niște lucrări și niște scule

0

Toţi meşterii din această lume ştiu că nu poţi face nicio lucrare serioasă, la timp şi de calitate, dacă nu ai scule performante la îndemână. Talentul e bun, poate suplini neajunsurile până la un punct, dar nu are cum să te ţină până la capăt.

E de domeniul evidenței că fără o şurubelniţă, un fierăstrău, un ciocan, o bormaşină, o mână de cuie… nu poţi construi  o magazie, indiferent de cât de multă scândură ai la dispoziție. O magazie! Nici măcar o bancă nu îți iese. O bancă de stat pe ea, băncile celelalte, cu ghișee și comisioane probabil se pot face chiar și fără bani, doar din talent. Închidem paranteza.

În schimb noi vrem să construim o țară dar nu folosim nicio sculă în acest demers. Ne închipuim că e suficient un meșter/lider cu un ”ego” uriaș, un program de guvernare aprobat prin vot fără să fie citit, și gata lucrurile sunt rezolvate. Meșterul nostru pare decis să nu se folosească de nicio sculă, e la al treilea guvern și merge doar pe cârpeli, cu tot felul de improvizații pe post de miniștrii.

O să se dărâme șandramaua peste noi și poate atunci vom pricepe că fără scule nu putem face nimic.

Citește și: Biroul Executiv National al PNL l-a exclus pe Daniel Zamfir din partid

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele