UPDATE: Nivelul de radioactivitate depăşit în zona fostei rafinării Astra din Ploieşti

0

Poliţiştii au deschis un dosar penal după ce pe amplasamentul fostei rafinării Astra Ploieşti a fost depistat, vineri, un nivel ridicat de radioactivitate ca urmare a dispariţiei unui paratrăsnet care avea în vârf un element radioactiv (cobalt).

 

Știre inițială

Nivelul de radioactivitate a fost depăşit pe amplasamentul fostei rafinării Astra din municipiul Ploieşti. Zona a fost izolată pe o suprafaţă de circa 80 de metri pătraţi, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

 

Un echipaj de la USISU Ciolpani, împreună cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul ISU Prahova, s-a deplasat pe amplasamentul Rafinăriei Astra în urma unei solicitări ca urmare a prezenţei unei surse radioactive provenite de la o antena tip paratrăsnet.

În urma măsurătorilor executate s-a constatat că limita de radioactivitate a fost depăşită, motiv pentru care sursa a fost izolată pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp.

Vezi și Ploiești: deșeurile menajere neridicate de peste o săptămână

Se execută în continuare alte măsurători. ”Până acum a fost indicată prezenţa a 3.700 cps – cobalt”, a precizat sursa citată.

Nu este pericol pentru populaţie având în vedere că nu sunt locuinţe în apropiere. Totodată, s-a făcut solicitare pentru autoritatea competentă în astfel de situaţii, respectiv Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, în sensul recuperării sursei, precizează ISU.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele