Ploiești: deșeurile menajere neridicate de peste o săptămână

0

În Ploiești, deșeurile menajere nu au fost ridicate de peste o săptămână. Primarul Andrei Volosevici (PNL) a anunțat că va convoca astăzi Comitetul local pentru Situații de Urgență, ca să găsească o soluție la această problemă.

 

Totuși, există și străzi de pe care au fost ridicate o parte dintre resturile menajere.

 

Imaginile surprinse de reporterii Informateca.ro sunt din zona Gării de Nord a Ploieștiului, aici locuiește o puternică comuniate de rromi.

Edilul a spus că situația este un atac la sănătatea populației și a adăugat că va cere declararea stării de alertă la nivel local. Volosevici acuză pentru această situație operatorul local de salubritate, iar municipalitatea analizează posibilitatea de a rezilia contractul cu această firmă, în baza unei proceduri de urgență. 

Citește și Firmele cu asociaţi persoane fizice sunt obligate să declare anual beneficiarul real al activităţii

Municipiul Ploiești a rămas cu căile publice nemăturate, astfel că primarul a organizat o acțiune de voluntariat pentru curățarea domeniului public. Situația a apărut după ce angajații operatorului de salubritate au fost în grevă timp de mai multe zile, perioadă în care deșeurile au rămas neridicate în toate cele 84 de localități în care firma are contracte.

Ploieștiul, o groapă de gunoi

Și câmpurile din jurul municipiului Ploiești sunt la fel de murdare. Într-un articol nu mai vechi de o lună, Informateca.ro a prezentat situația dezastruoasă în care se află terenul din jurul bucății de oraș care se numește Cartier Vest și se află despărțit de municipiu prin Șoseaua de Centură.

Aici sunt prezente o serie de deșeuri rezultate de la diverse ateliere auto care activează pe raza municipiului: vezi aici

Ploieștenii din zona Cartier Vest au explicat pentru Informateca.ro că Poliția Locala este inexistentă atunci când este solicitată să intervină. Chiar atunci când sunt chemați pentru a-i prinde în fapt pe cei care aruncă deșeuri pe câmp, aceștia nu-și fac simțită prezența.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele