Noi victorii la Dakar pentru Leob și Cornejo

0
dakar, leob
- Reclama -

Sebastien Loeb a obţinut vineri a cincea victorie de etapă în Raliul Dakar, la clasa auto, şi a şasea de la debutul actualei ediţii a competiţiei din Arabia Saudită. Graţie acestei victorii de etapă, pilotul francez a urcat pe locul secund în clasamentul general.

 

La volanul bolidului său Prodrive Hunter, avându-l alături pe copilotul Fabian Lurquin, Loeb a dominat finalul etapei maraton din deşertul Rub Al-Khali, la frontiera cu Oman, fiind înregistrat cu timpul de 1 h 56 min 21 sec pe cei 185 km cronometraţi din totalul de 376 km ai etapei de vineri.

Francezul l-a devansat cu 03 min 19 sec pe suedezul Mattias Ekstrom, singurul rămas în cursă dintre piloţii celor trei Audi hibrid participante la actuala ediţie a emblematicului raliu-raid.

Qatarianul Nasser Al-Attiyah (Toyota), cvadruplu câştigător al Raliului Dakar, s-a clasat pe locul al treilea, la 03 min 31 sec în spatele lui Loeb, menţinându-se în fotoliul de lider al clasamentului general, cu un avans confortabil faţă de francez (o oră şi 27 de minute).

Cu cele cinci victorii consecutive, Sebastien Loeb a egalat recordul realizat în 1989 de finlandezul Ari Vatanen la volanul maşinii sale Peugeot 405 T16.

- Reclama -

Vezi și Gyenes, locul 38, în Raliul Dakar

Cea de-a 45-a ediţie a Raliului Dakar a debutat în data de 31 decembrie pe ţărmul Mării Roşii, în apropiere de Yanbu, şi urmează să se încheie duminică la Dammam, după un parcurs de peste 8.000 km.

Sâmbătă este programată etapa a 13-a, penultima, pe distanţa de 675 km (154 km cronometraţi), între Shaybah şi Al-Hofuf.

IGNACIO CORNEJO A CÂȘTIGAT ETAPA DIN DAKAR LA CLASA MOTO

 Ignacio Cornejo, Dakar, moto
Ignacio Cornejo

Chilianul Ignacio Cornejo (Honda) a câştigat vineri etapa 12-a a Raliului Dakar, la clasa moto, desfăşurată în deşertul Rub Al-Khali, pe distanţa totală de 376 km, dintre care 185 cronometraţi, cu sosirea la Shaybah (Arabia Saudită), în care românul Emanuel Gyenes (KTM) a ocupat locul 34.

Cursa a fost din nou una foarte strânsă, Cornejo reuşind să-l devanseze cu doar 49 de secunde pe australianul Daniel Sanders (GasGas) şi cu 01 min 58 sec pe compatriotul acestuia Toby Price (KTM).

Conform rezultatelor provizorii, americanul Skyler Howes (Husqvarna), clasat pe locul al şaselea joi, a pierdut 2 min 54 sec, precum şi primul loc în clasamentul general.

Emanuel Gyenes (KTM) a încheiat etapa de vineri la 20 min 50 sec distanţă de învingător.
Cu două etape înainte de final, Toby Price a preluat conducerea în Raliul Dakar, urmat la 28 sec de Howes şi la 2 min 40 sec de argentinianul Kevin Benavides (KTM).

Gyenes se află în continuare pe locul 30 în ierarhia generală, la peste şapte ore distanţă de lider (7 h 15 min 08 sec). La Rally 2, sătmăreanul se află pe locul 11, la 05 h 18 min 40 sec de liderul francez Romain Dumontier.

Cea de-a 45-a ediţie a Raliului Dakar a debutat în data de 31 decembrie pe ţărmul Mării Roşii, în apropiere de Yanbu, şi urmează să se încheie duminică la Dammam, după un parcurs de peste 8.000 km. Sâmbătă este programată etapa a 13-a, penultima, pe distanţa de 675 km (154 km cronometraţi), între Shaybah şi Al-Hofuf.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele