Noriel a fost vândut către turcii de la Sunman Group

0

Compania românească Noriel, unul dintre cei mai mari retaileri de jocuri și jucării, a fost vândut către Sunman Group din Turcia, ce are activităţi în retailul, distribuţia şi producţia de jucării. Suma tranzacției nu a fost dezvăluită.

Rețeaua de 88 de magazine a Noriel a fost deținută până în prezent de către fondul de investiții Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est.

Enterprise Investors

Enterprise Investors - Crunchbase Investor Profile & Investments

În 2016 Enterprise Investors a achiziţionat Noriel pentru o sumă confidenţială. La acea vreme, Noriel era o afacere de familie susţinută de un investitor financiar şi opera o reţea de 47 de magazine. Ca parte a acordului, EI a oferit Noriel finanţare în valoare de 2 de milioane euro pentru a-i stimula creşterea.

Astăzi, compania are 88 de magazine moderne situate în toată România. În 2022, Noriel estimează venituri de 312 milioane lei, cel mai bun rezultat de până acum.

Enterprise Investors este una din cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală şi de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu capital total de peste 2,5 miliarde euro.

Aceste fonduri au investit 2,2 miliarde euro în 151 de companii din diverse sectoare şi au vândut 136 de companii, cu încasări brute totale de 4,2 miliarde euro. Noriel a fost a şaptea investiţie a EI în România. Firma continuă să urmărească în mod activ noi oportunităţi de investiţii pe piaţa din România, într-o gamă largă de sectoare.

Grupul Noriel

NORIEL SIGLA PLATA_ - MovieNews.ro

Grupul Noriel activa în România prin trei companii, respectiv Noriel Impex SRL, Intertoy Zone SRL și Toys & Games Industry SRL.

„Odată cu achiziționarea Noriel Group, o afacere omnicanal robustă cu 88 de magazine moderne situate în toată România, ne-am îndeplinit obiectivul de a extinde acoperirea în afara Turciei, piața din România și ECE fiind de importanță strategică pentru noi. Dinamica tranzacției a ridicat provocări interesante pentru noi, dar suntem foarte mulțumiți de tranzacția noastră și ne-am bucurat foarte mult de această călătorie, având în vedere profesionalismul și abordarea practică a avocaților noștri”, a declarat Cem Sunman, președintele Sunman Group.

Tranzacția a fost asistată de RTPR, iar Wolf Theiss a fost consilier juridic.

Grupul Sunman, cu sediul la Istanbul, care operează sub mărcile Sunman și Toyzz Shop, a fost fondat în anul 1985. Compania are aproape 250 de magazine în peste 50 de orașe din Turcia și Cipru.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele