Noul spital de Mioveni nu are medici la ATI, dar nici infecţionişti sau asistenți medicali

0

Spitalul din Mioveni, singurul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani: lipsa medicilor. Cea mai gravă lipsă de specialişti este la ATI. În corpul vechi al spitalului, acum unitate COVID, este nevoie de 8 medici de ATI, dar şi de mai multe posturi de infecţionişti şi asistenţi medicali.

 

Cei care vor să vină aici primesc salariu mare, spune primarul din Mioveni. Cu tot cu gărzi şi sporuri, şi în funcţie de grad şi vechime, se poate ajunge şi la 30.000 de lei, în mână.

Plus masă şi casă pe chirie mică, suportate de Consiliul Local. Managerul spitalului nu este însă ajutat deloc de procedurile actuale: pe perioada stării de alertă, posturile nu pot fi ocupate prin concurs.

Spital realizat cu jaf din banul public. Premierul Dăncilă a mers la inaugurare fără să-i pese

La fel de adevărat este însă şi că specialiştii preferă centrele medicale mari, dar şi că în ultimii ani sute de medici de ATI au plecat în străinătate.

Dr. Horia Trăila, managerul Spitalului Mioveni: ”Este foarte greu să atragi oameni care să-ţi vină în spital în condiţiile în care nu poţi să faci angajări decât pe durată determinată, în
condiţiile stării de alertă. Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri În acest moment practic este o secţie de 7 paturi ATI pregătite cu ventilatoare şi injectomate care stă nefolosită din lipsă de medici.”

Ion Georgescu, primarul din Mioveni. ”Este undeva de la 120, 150 de milioane la 200 de milioane net (20.000 lei), dacă fac 7 gărzi pe lună, se ajunge la vreo 250 – 300 de milioane ( 30.000 lei), salariu net pe lună. Eu îi invit şi plătesc deranjul lor până la Mioveni să se convingă pe viu, şi după aia să ia o hotărâre!”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele