O consilieră USR de la Sectorul 6 a dat votul decisiv pentru adoptarea bugetului propus de primarul Gabriel Mutu (PSD)

0

Consiliera USR Sector 6, Izabela Botogan, a dat vineri votul decisiv pentru adoptarea bugetului pe 2020 propus de primarul PSD, Gabriel Mutu, în ciuda interdicției impuse de partid de a nu susține proiectul.

 

Președintele USR București, Claudiu Năsui, a declarat pentru G4Media.ro că Botogan va fi dată afară din partid.

”Nu există nicio îndoială că va fi exclusă din USR la următoarea ședință a Biroului Municipal, care va avea loc luni. Îi vom retrage și sprijinul politic și nici nu va mai candida pe listele USR”, a declarat Năsui pentru G4Media.ro.

 

Situații similare, dar cu defecțiuni din tabăra PNL, au avut loc și la votarea bugetelor Primăriei Generale și de la Sectorul 1

 

Astfel, pe 14 februarie, doi consilieri generali ai PNL, Alexandru-Hazem Kansou şi Cristian Olteanu, au votat alături de PSD bugetul propus de Gabriela Firea în valoare de 10 miliarde de lei, în ciuda interdicției impus de partid. Drept urmare, cei doi au fost excluși din partid în urmă cu trei zile.

Joi, alți doi consilieri PNL au rămas în sală la votarea bugetul primăriei Sectorului 1, deși partidul a decis ca toți reprezentanții liberali să iasă afară. Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a susținut ulterior într-un comunicat de presă că va propune ”sancționarea drastică” a celor doi, fără să spună însă în va consta sancțiunea.

Citește și: Surse: Iohannis liderilor PNL miercuri seara. Liberalii iau în calcul să guverneze cu USR

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele