O echipă CNN a fost arestată în direct

0

Corespondentul CNN Omar Jimenez şi membrii echipei sale de filmare au fost eliberaţi vineri de poliţie, după e ce au fost arestaţi – în direct – în timp ce transmiteau informaţii de la faţa locului de la revoltele din Minneapolis, provocate de moartea lui George Floyd în timpul unei arestări în forţă, relatează CNN.

Jimenez, producătorul Bill Kirkos şi fotojurmalistul Leonel Mendez au fost arestaţi la ora locală 6.00 (13.00, ora României).

Echipa CNN a fost eliberată din închisoarea comitatului Hennepin, situată în centrul Minneapolisului.

Preşedintele CNN Jeff Zucker a discutat cu guvernatorul statului Tim Walz, în urma arestării echipei. Walz şi-a exprimat ”regretul profund” faţă de acest incident şi a anunţat că a făcut imediat demersuri în vederea eliberării jurnaliştilor.Guvernatorul a denunţat arestarea ca ”inacceptabilă” şi a apreciat că echipa CNN avea dreptul să se afle la faţa locului. El a îndemnat presa să vină în Minnesota  să relateze despre revoltă.

Omar Jimenez a fost arestat şi încătuşat după ce s-a identificat în faţa poliţiştilor.

Membrii echipei sale au fost de asemenea încătuşaţi.Camera de filmat aparţinând CNN, care a fost confiscată, a continuat să înregistreze încătuşarea.

Citește și: Cazanciuc, șef intrerimar la Senat, vrea să scape penalii de pușcărie. Tăriceanu, unul dintre beneficiar

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele