O felină a fost desemnată World Car of the Year 2017

0
- Reclama -

Jaguar F-Pace a fost desemnată, săptămâna asta, la New York, World Car of the Year 2017. Noul Suv Jaguar a învins „în finală” Audi Q5 și Volkswagen Tiguan.

A fost desenmată dintr-o listă de 23 de mașini de clasă și nu numai că a fost numită mașina anului 2017, dar a câștigat și titlu de 2017 World Car Design of the Year. Jaguar F-Pace este a doua mașină din istorie care câștigă ambele premii în același an, perfomanță reușită și de Mazda MX-5, în 2016.

„F-Pace este semnul unei companii mari care a studiat foarte bine piața, a fost atentă la nevoile clienților săi și a creat un produs după care să tânjești. Este rapidă, dar nu istovitor de rapidă, suficient de înaltă pentru a te simți bine la volan în trafic și suficient de dură și off-road pentru a face față unor mici excursii de weekend în afara orașului” , a spus despre mașină, Jack Rix, unul dintre colaboratorii TopGear în urma unui test drive efectuat anul trecut.

Patru categorii de premii World Car of the Year 2017

Ca în fiecare an, în afara trofeului suprem World Car of the Year 2017, juriul WCOTY a acordat și premii adiacente, împărțite în patru categorii ce recompensează meritele constructorilor auto în domenii precum ecologia sau designul. Anul acesta a fost introdus și un nou premiu: World Urban Car, dedicat mașinilor compacte, populare la nivel global. Mai jos regăsiți lista completă a modelelor câștigătoare.

- Reclama -

World Car of the Year 2017:
Jaguar F-Pace

World Luxury Car 2017:
Mercedes-Benz Clasa E

World Performance Car 2017:
Porsche Boxster / Cayman

World Green Car 2017:
Toyota Prius Plug-in

World Urban Car 2017
BMW i3 (94 Ah)

World Car Design of the Year 2017:
Jaguar F-Pace

Pentru a fi eligibile, maşinile concurente trebuie să fie comercializate în cel puţin cinci ţări, de pe minimum două continente, însă nu mai devreme de 1 ianuarie 2016. Din juriu fac parte 75 de jurnaliști auto cu experienţă, reprezentând publicaţii de profil din 23 țări, din întreaga lume. Majoritatea provin din America de Nord, Europa, Asia şi Rusia.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele