S-au interzis chipsurile care aveau scris pe etichetă „Fabricat în Ținutul Secuiesc”

0

Conform anunțului oficial, Tribunalul Harghita a respins definitiv contestația depusă de o firmă din localitatea Sânsimion, contra măsurii dispuse de CJPC Harghita, referitoare la oprirea vânzării produsului până la re-etichetarea conformă cu legea.

Cu doar o lună în urmă, Judecătoria Miercurea Ciuc dădea aceeași soluție, în primă instanță, acestei contestații:

Indiferent de naționalitate, de încărcătură emoțională sau de convingeri, legea trebuie respectată. Alimentarea unor idei greșite trebuie să aparțină trecutului. Sunt convins că putem pune cu mândrie <Produs în România> pe fiecare ambalaj fabricat aici. Încurajăm fiecare producător român să își găsească locul pe piață. Suntem aici să consiliem și să ajutăm în acest sens”, a declarat comisarul șef adjunct al CJPC Harghita, Laurențiu Moldovan.

În urma sesizărilor unor consumatori, CJPC Harghita a realizat, la începutul lunii iunie 2022, un control la firma respectivă și a constatat neconformitatea etichetelor unora dintre produsele acesteia.

Astfel, la brandul Csiki Csipsz, chipsuri, pufuleți și snacksuri – un total de 33 de sortimente, s-a constatat că informațiile privind adresa producătorului era trecută pe ambalaj doar in limba maghiară și menționa, în mod eronat, adresa companiei ca fiind în comuna Sânsimion, județul Harghita, Ținutul Secuiesc”, scrie în comunicat.

Totodată, comisarii au aplicat atunci firmei o amendă contravențională de 5.000 de lei și au dispus măsura de oprire temporară de la comercializare până la aducerea etichetelor de produs la conformitate, respectiv traducerea acesteia în limba română și menționarea adresei corecte a producătorului pe eticheta pungilor de chipsuri.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele