O furtună uriașă va lovi SUA de sărbători

0
- Reclama -

Un ciclon despre care meteorologii spun că se produce o dată într-o generație va afecta călătoriile de sărbători ale americanilor, blocând la sol avioanele.

Puternica furtună de iarnă își va face drum prin Statele Unite ale Americii și Canada în această săptămână, aducând cu ea căderi masive de zăpadă și temperaturi foarte scăzute. Fenomenul meteo, care se produce „o dată la o generație”, a început marți în nord-vestul Pacificului și de miercuri și-a croit drum spre est, prin Munții Stâncoși. Se așteaptă să lovească Marile Lacuri începând de vineri și să devină un „ciclon-bombă”.

Această furtună a perturbat deja călătoriile din SUA chiar înainte de sărbători. Marile companii aeriene americane au emis scutiri de taxe pentru călătorii care doresc să-și reprogrameze zborurile. În Seattle și Vancouver zborurile au fost anulate marți, iar peste 70 de milioane de persoane din zona cuprinsă între statele Washington și Maryland sunt deja sub alertă.

Totodată, autoritățile se așteaptă ca furtuna să provoace întreruperi de curent pe scară largă, în multe state.

Potrivit BBC, Serviciul Național de Meteorologie din Brooklyn, New York, a calificat-o drept un eveniment meteorologic de iarnă care se produce o dată la o generație. Sucursala Serviciului Național de Meteorologie din Chicago a avertizat asupra unei „amenințări semnificative la adresa vieții pentru oricine rămâne blocat în furtună„, fiindcă se așteaptă ca viteza vântului să fie de aproape 90 km/h.

- Reclama -

Meteorologii cred că furtuna se va transforma într-un „ciclon bombă„, pentru că se va intensifica într-un ritm deosebit de accelerat.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele