O generaţie excepţională readuce suporterii lângă echipa naţională

0

Reprezentativa under 21 a României a învins cu scorul de 4-2 (0-0), selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de tineret. Echipa a obţinut practic calificarea în semifinalele competiţiei, deşi matematic lucrurile nu sunt rezolvate 100%.

Golurile au fost marcate de: Gray ’79, Abraham ‘87 / Puşcaş ’76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ‘90+3.

Tricolorii au învins şi în prima etapă, scor 4-1 cu Croaţia, astfel că sunt pe primul loc în clasament, cu şase puncte.

“Am trăit la intensitate maximă. După ce am fost egalaţi a doua oară mi-a fost foarte teamă de rezultatul final al partidei pentru că din punct de vedere fizic nu mai puteam, cedasem total iniţiativa, am încercat să blocăm jocul lor cumva. Mă bucur că băieţii au înţeles foarte repede ce trebuia făcut şi ne-am făcut jocul mai uşor. Eu mă simt obosit, mă gândesc cum se simt ei, care au alergat 90 şi ceva de minute. În momentele grele românii din tribune au au început să ţipe ca şi cum am fi fost în România. E cea mai bucuroasă seară din cariera mea. Şi eu, şi ei şi staful ne vom bucura în seara asta ca şi cum ar fi fost o finală. O asemenea victorie istorică nu ai cum decât să o sărbătoreşti, nu ai cum să treci peste ea foarte uşor. Nu am mai avut forţa să le vorbesc imediat jucătorilor, încă sunt în stare de şoc, nu-mi vine să cred ce au realizat băieţii. Repriza a doua li se datorează lor total. Din punct de vedere tactic nu am rezolvat decât două lucruri, în rest, ce a venit din punct de vedere ofensiv a fost al lor”, a spus selecţionerul Mirel Rădoi la FRF TV.

“Sunteţi un popor extraordinar, ne-aţi făcut mândri că suntem români, nu ne-am fi aşteptat la o atmosferă atât de entuziastă. Ne-aţi împins de la spate şi unde n-au ajuns picioarele a ajuns inima. Noi am jucat cu inima în seara asta şi asta s-a văzut la sfârşit. Am vorbit la început cu băieţii că avem o ţară întreagă care ne susţine şi suntem foarte mândri că v-am făcut fericiţi şi că v-am refăcut să vă uitaţi la meciurile naţionalei. Echipa asta o să ajungă foarte departe. Să nu mă credeţi nebun când o spun, dar o să ajungem foarte departe”, a spus portarul Ionuţ Radu la FRF TV.

Citeşte şi: Procuroarea Maria Piţurcă spune că minora era agitată, iar ea a reuşit să o ia în braţe

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele