O judecătoare din procesul lui Liviu Dragnea se pensionează

0

Procesul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu s-ar putea bloca din nou, după ce una dintre judecătoare se va pensiona.

Luciana Merea a cerut luna trecută solicitarea de eliberare din funcție prin pensionare, începând cu data de 1 iunie, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a aprobat cererea.

Teoretic, până la data la care se va pensiona judecătoarea Luciana Merea, magistrații de la Curtea Supremă ar avea timp să dea o soluție definitivă în dosarul DGASPC, în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost deja condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Dosarul DGASPC a intrat în faza de apel în septembrie 2018 și a fost amânat de 5 ori până acum, în urma controverselor cu privire la completurile de 5 judecători. Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Ce se poate întâmpla cu procesul lui Liviu Dragnea

În cazul în care magistrații de la Curtea Supremă nu vor da o sentință definitivă până la data la care se va pensiona judecătoarea Luciana Mera, una dintre posibilități ar fi ca judecarea dosarului să continue odată cu venirea uni alt judecător în complet. Pentru a trage de timp, însă, Liviu Dragnea ar putea cere, prin intermediul avocaților săi, reluarea procesului de la zero, invocând că noul judecător nu cunoaște dosarul.

Liviu Dragnea este acuzat de săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care vizează angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Sursa: stirimondene.fanatik.ro

Citește și Dragnea vrea ca aurul țării să vină acasă: „De ce să stea bogățiile noastre afară?”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele