O nouă etapă din războiul comercial global: Samsung oprește producția din China

0
- Reclama -

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat că va închide fabrica de televizoare din orașul chinez Tianjin, transmit agențiile internaționale de știri, citate de agerpres.ro.

Decizia face parte din „eforturile companiei de îmbunătăţire a eficienţei” în facilităţile sale de producţie, se arată într-un comunicat al Samsung.

Închiderea unităţii, unde lucrează  aproximativ 300 de angajaţi, va avea loc la finalul lunii noiembrie.

În ultimul timp, Samsung şi-a închis mai multe facilităţi de producţie din China. Anul trecut compania a pus capăt producţiei de smartphone-uri, iar în luna august a anunţat că va opri activitatea ultimei sale fabrici de computere din China.

Eficientizarea activității, motivația oficială a sud-coreenilor, nu ar fi însă elementul principal care a stat la baza strategiei Samsung. Este drept că în China au crescut costurile cu forţa de muncă, dar nivelul salarial încă face țara asiatică extrem de competitivă pe piața muncii. Explicația reală trebuie căutată în războiul comercial global. SUA și China se luptă pentru a-și impune interesele economice, iar în acest conflict sunt angrenați și aliații celor două puteri. Cum Coreea de Sud are o relație strânsă cu Statele Unite, care îi este și important partener comercial, dar și garant de securitate, decizia companiei Samsung de a nu mai produce în China este una cât se poate de firească.

- Reclama -

Își revine economia? Dacia și Ford încep să producă în regim normal

Vezi pe Pedagoteca.ro cele mai noi informații despre educație

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele