O nouă sesiune de admitere la UMF “Gr. T. Popa”

0
UMF "Grigore T. Popa" Iași

Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași au anunțat miercuri că organizează o nouă sesiune a concursului de admitere în luna septembrie. Cele mai multe locuri rămase neocupate sunt la Facultatea de Farmacie.

Purtătorul de cuvânt al UMF “Grigore T. Popa”, Ivona Burduja, a declarat că perioada de înscrieri e 3-5 septembrie atât pentru locurile neocupate la categoria “Români de pretutindeni”, candidați din mediul rural, pentru locurile cu taxă la specializarea Nutriție și Dietetică, cât și pentru locurile rămase libere la specializarea Farmacie.

“Înscrierea se face în perioada 3-5 septembrie, urmând ca examenul să fie susținut pe 7 septembrie. În perioada 6-7 septembrie vor fi analizate dosarele românilor de pretutindeni. Rezultatele provizorii vor fi afișate pe 8 septembrie, pe 10 se vor depune contestații, care vor fi analizate pe 11, iar pe 12 septembrie vor fi afișate rezultatele finale. Tematica și bibliografia este aceeași ca și la sesiunea de admitere organizată în luna iulie”, a declarat Ivona Burduja.

Citește și Studenții de IT se pot angaja după practică

Cele mai multe locuri scoase la concurs sunt pentru Facultatea de Farmacie, unde sunt disponibile 21 de locuri bugetate, un loc destinat candidaților romi, patru locuri pentru candidații din mediul rural și 90 de locuri cu taxă. La specializarea Nutriție și Dietetică sunt disponibile 10 locuri cu taxă și unul pentru candidații din mediul rural. Un alt loc este disponibil la Colegiul de Tehnică Dentară, pentru candidații romi. Trei locuri sunt disponibile la Facultatea de Medicină Generală, pentru românii de pretutindeni și din Republica Moldova, iar Facultatea de Medicină Dentară sunt disponibile două locuri, pentru candidații din mediul rural. Alte două locuri sunt libere la Facultatea de Bioinginerie, pentru românii de pretutindeni.

În sesiunea de toamnă vor fi scoase la concurs, de asemenea, 32 de locuri pentru absolvenții de învățământ superior, care doresc să urmeze a doua facultate în regim cu taxă. Cele mai multe locuri, sunt la Facultatea de Medicină Generală, fiind libere zece locuri, la Facultatea de Asistență Medicală Generală, unde sunt șapte locuri disponibile, și la Facultatea de Farmacie, unde sunt patru.

Articolul O nouă sesiune de admitere la UMF “Gr. T. Popa” apare prima dată în Pedagoteca.


Sursa: O nouă sesiune de admitere la UMF “Gr. T. Popa”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele