O primă slujbă va fi oficiată, sâmbătă, în Catedrala Notre-Dame din Paris

0
Smoke and flames rise during a fire at the landmark Notre-Dame Cathedral in central Paris on April 15, 2019, potentially involving renovation works being carried out at the site, the fire service said. (Photo by FRANCOIS GUILLOT / AFP) (Photo credit should read FRANCOIS GUILLOT/AFP/Getty Images)

O slujbă organizată în cadru restrâns va fi oficiată ″sâmbătă, la sfârşitul zilei″⁣ în Catedrala Notre-Dame din Paris, la două luni după ce un incendiu a distrus monumentul, a indicat marţi dieceza de Paris, citată de AFP.

Slujba, oficiată de monseniorul Michel Aupetit, Arhiepiscop de Paris, se va desfăşura într-o capelă, ″cu un număr restrâns de persoane, din motive evidente de securitate″⁣, potrivit diecezei.

Doar circa 20 de persoane vor lua parte la slujbă, printre acestea numărându-se preoţi şi membri ai catedralei.

Monument emblematic al capitalei Franţei, Catedrala Notre-Dame din Paris a fost parţial distrusă de un incendiu violent izbucnit la 15 aprilie, eveniment ce a suscitat emoţie la nivel mondial.

Slujba ″va fi difuzată de un canal de televiziune″⁣, astfel încât ″⁣creştinii să poată participa în comuniune”, a adăugat dieceza. ″⁣Monseniorul Aupetit doreşte să anunţe catolicilor că această catedrală este un lăcaş de cult″⁣, indică sursa citată.

Dieceza aşteaptă răspunsul autorităţilor civile cu privire la posibilitatea de a redeschide piaţa din zona monumentului pentru publicul larg. În cazul în care va fi dată undă verde, ar putea fi ″oficiată vecernia″⁣, rugăciunea de seară, ″⁣în piaţă″⁣, potrivit diecezei.

În mod similar, dacă este autorizat, un sanctuar marian, adăpostind sub un cort o reproducere a ″Fecioarei Maria cu pruncul″⁣, ar putea fi instalat în piaţă pentru pelerini şi preoţi.

Oficierea slujbei la catedrala Notre-Dame din Paris weekendul viitor, pentru prima dată după incendiul care a devastat celebrul monument parizian în luna aprilie, a fost anunţată luni de reprezentanţi ai Bisericii Catolice din Franţa.

Incendiul din 15 aprilie a distrus acoperişul acestei catedrale din secolul al XII-lea şi fleşa monumentului, construită în secolul al XIX-lea, în pofida eforturilor depuse de sute de pompieri parizieni.

Părţi din bolta de piatră a monumentului s-au prăbuşit, însă structura principală a clădirii şi ferestrele sale vitrate au fost salvate.

Citeşte şi Papa Francisc a plecat de la Iași, unde a vizitat Catedrala romano-catolică ;Sfânta Maria Regină;

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele