O schemă de identificare a produselor românești și programul „Tomata”, anunțate de ministrul Agriculturii

0
- Reclama -

Adrian Chesnoi a declarat că ministerul pe care îl conduce lucrează la o schemă de calitate a produselor agroalimentare ce va permite identificarea acestora cu un semn distinctive, care va certifica faptul că sunt produse locale.

Acesta a spus miercuri seara, la Digi24, că ministerul poate interveni pentru a tempera creșterea prețurilor produselor agroalimentare prin două mecanisme.

O primă măsură este stimularea producției de tomate românești, prin Programul Tomata. „Ne uităm în balanța comercială și vedem că importăm destul de multe tomate în continuare, din țări care nu au alte condiții decât are România și atunci trebuie să stimulăm producătorul”, a explicat ministrul, care a adăugat că ulterior vor fi susținute și alte legume.

Altă modalitate de intervenție este întețirea controalelor încrucișate, efectuate împreună cu Inspectoratul General al Poliției și cu Direcția Vămilor. „Foarte mulți producători reclamă prețul mic cu care produsele din import ajung în piața din România, facându-i pe producătorii români necompetitivi. Suspiciunea este că importul nu este fiscalizat, că factura dispare din înregistrările contabile”, a spus ministrul Agriculturii.

Adrian Chesnoiu spune că în reorganizarea ministerului pe care o are în vedere un pilon principal va fi Direcția generală de inspecții de stat, ce va verifica și calitatea și trasabilitatea produselor agroalimentare.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele