UPDATE: Trei oameni au murit în urma bombardării maternității din Mariupol de către armata rusă

1
maternitate distrusă în Mariupol

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a calificat joi bombardamentul rusesc asupra maternității din Mariupol o ”crimă de război odioasă”.

„Mariupol este asediat. Atacurile aeriene împotriva cartierelor rezidențiale și blocarea convoaielor de ajutor (către oraș) trebuie să înceteze imediat”, a scris Josep Borrell, pe contul său de Twitter, subliniind „necesitatea” de a organiza coridoare umanitare.

Știre inițailă

Trei oameni au murit în urma bombardării maternității din Mariupol, a anunțat joi consiliul local din oraș, potrivit CNN.

„Până astăzi, știm că în urma bombardamentului terorist al aviației ruse asupra spitalului de copii din Mariupol sunt 17 victime – copii, femei, medici -, iar trei au murit, printre care și un copil, o fetiță”, potrivit consiliului local.

Rusia susține că acuzațiile Ucrainei că a bombardat spitalul de copii din oraşul Mariupol sunt false, deoarece clădirea ar fi o fostă maternitate care fusese preluată de mult timp de trupe.

„Aşa se nasc ştirile false”, a scris pe Twitter reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Poliaski, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

El a mai spus că Rusia a atras atenţia la 7 martie că spitalul a fost transformat într-un obiectiv militar din care trag „radicalii” ucraineni.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele