Occidentului îi va „îngheța coada” la iarnă precum lupului dintr-un basm rusesc, amenință Putin

0

Liderul de la Kremlin a amenințat miercuri că va întrerupe livrările de energie dacă vor fi impuse plafoane de preț pentru exporturile de petrol și gaze ale Rusiei, anunță Reuters.

Vor exista decizii politice care să contrazică contractele? Da, nu le vom îndeplini. Nu vom furniza absolut nimic dacă va contrazice interesele noastre„, a spus președintele Rusiei.

Nu vom furniza gaze, petrol, cărbune, combustibil pentru încălzire – nu vom furniza nimic. Ne-ar rămâne un singur lucru de făcut: ca în celebrul basm rusesc, vom condamna coada lupului să fie înghețată„, a mai spus Vladimir Vladimirovici.

Putin dă vina pe Occident pentru nefuncționarea Nord Stream 1

Amintim, Rusia este al doilea mare exportator de petrol din lume, după Arabia Saudită Totodată, este primul exportator mondial de grâu și gaze naturale.

În mod obișnuit, Europa importă aproximativ 40% din gazele rusești și 30% din petrolul celei mai mari țări a lumii.

Vladimir Putin a declarat că Germania și țările occidentale sunt de vină pentru faptul că gazoductul Nord Stream 1 nu este operațional și că Ucraina și Polonia au decis singure să oprească alte rute de gaz către continent.

Europenii se confruntă cu o criză a combustibililor și cu o creștere a facturilor la energie, după ce Gazprom a suspendat complet furnizarea de gaze prin Nord Stream 1, declarând că a descoperit o scurgere de ulei de motor în timpul lucrărilor de întreținere periodică.

Rușii spun că vor relua livrarea gazelor după recuperarea turbinei

Nord Steam 1 este practic închis acum„, a declarat Putin, în timp ce a cerut Germaniei să returneze o turbină pentru stația de compresie Portovaya a gazoductului, care ar permite Rusiei să reia pomparea de gaze.

Există o scurgere de ulei acolo – este o situație posibil explozivă, un pericol de incendiu. Turbina nu poate funcționa. Dați-ne o turbină și vom porni mâine Nord Stream 1. Dar ei nu ne dau nimic„, a zis liderul de la Moscova.

În fine, Vladimir Putin a spus că Moscova este pregătită să repornească gazoductul crucial Nord Stream 1 către Germania, imediat ce o turbină-cheie va fi reparată și va reveni în Rusia.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele